οργή-νδ-για-συνέντευξη-ιβάν-σαββίδη

Πολιτικές αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι προκάλεσε η σημερινή συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο «Πρώτο Θέμα» στην οποία εξυμνεί τον Αλέξη Τσίπρα και επιτίθεται στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο επιχειρηματίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βγάζω το καπέλο στον κ. Τσίπρα. Έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται οι πρωθυπουργοί προστατεύοντας τον οποιονδήποτε επενδυτή. Εμείς με τον κ. Τσίπρα δεν είμαστε φίλοι. Η Ν.Δ. δεν κερδίζει με τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε προσωρινά και η ΝΔ προσωπινά μαζεύει.Όμως η Ν.Δ. δεν έχει καμία ιδέα για το πως θα μπορέσει να ταράξει τα πράγματα».

Αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική διαμάχη για το πρόσωπό του, ο κ. Σαββίδης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο θέμα της ΣΕΚΑΠ ήταν πραγματιστής και έπραξε με υψηλό συναίσθημα ηθικής και πρακτικής. Κάλεσε σε διάλογο επί της ουσίας. Αναγνώρισε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που δυσκολεύει τις επενδύσεις στην Ελλάδα». Έκανε λόγο για «νίκη του Τσίπρα» λέγοντας ότι αυτός κάλεσε τη Βουλή να μιλήσουν επί της ουσίας και να συζητήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα».

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση για την υπόθεση της ΣΕΚΑΠ τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο ΠΑΣΟΚ. «Όταν ο πρωθυπουργός πρότεινε τον διάλογο επί της ουσίας περίμενα από ένα κόμμα, που έτσι και αλλιώς, έχει μια διαφορετική ιδεολογική στάση υπέρ των επενδύσεων δήθεν, τη Νέα Δημοκρατία, να μιλήσει με επιχειρήματα».

Μιλώντας προσωπικά για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Αυτός ο κύριος όμως είπε πράγματα που ούτε καν αστεία δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω». «Ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαββίδης ισχυρίστηκε ότι «αυτός ο Νόμος δεν αφορά τη ΣΕΚΑΠ. Αφορά μεταξύ άλλων και τη ΣΕΚΑΠ». «Ούτε την περιοχή της Ξάνθης αποκλειστικά. Αυτός ο νόμος αφορά μεταξύ πολλών άλλων και τη ΣΕΚΑΠ. Δεν έγινε για μας» και υποστήριξε ότι «ολόκληρη η οικονομία της χώρας στο παρελθόν ήταν μία ψευδοοικονομία».

​Σχετικά με την καταγγελία του προέδρου της Ν.Δ. για την παρουσία του υπουργού Οικονομικών στο γήπεδο δήλωσε: «Όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε τη φράση “Ο Τσακαλώτος είδε παιχνίδι με Ρώσο ολιγάρχη”, κατάλαβα πως με αυτόν τον άνθρωπο θα πρέπει να συναντηθώ στα δικαστήρια».
Ν.Δ.

Την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν τα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης σε συνέντευξή του με το Γραφείο Τύπου της Συγγρού να τονίζει πως η συνέντευξη αυτή «είναι αποκαλυπτική της διαπλοκής που επεκτείνεται με προκλητικό τρόπο, με ευθύνη της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου».

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., οι σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες στη Βουλή δεν είναι στοιχείο Δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης προσθέτοντας πως «δεν είναι δείγμα πλουραλισμού, τα τηλεοπτικά κανάλια με στελέχη των ΑΝΕΛ, αυτών που ομολογούσαν ότι είναι “λαγοί” στον ακυρωμένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών».

«Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες. Ας μην προκαλούν την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
ΠΑΣΟΚ

Για «τη διαπλοκή στην αποθέωσή της» και «ξετσιπωσιά» χωρίς «προηγούμενο» έκανε λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας που «ο Α. Τσίπρας ήρθε προχθές στη Βουλή για να υπερασπιστεί την (ν)τροπολογία υπέρ του Σαββίδη και ο επιχειρηματίας τον χειροκροτεί σήμερα δημόσια και με τα δυο τα χέρια».

»Η συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο “Πρώτο Θέμα” και η απροκάλυπτη υποστήριξή του στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού δεν αφήνει περιθώρια για καμία αμφιβολία: Οι άνθρωποι τα χουν κάνει πλακάκια και μας το λένε χωρίς ίχνος ντροπής. Τέτοια πράγματα δεν ξανάγιναν στην πολιτική ζωή του τόπου».

»Το μόνο που απομένει είναι να έρχονται στη Βουλή με φανέλες “Σαββίδης”, να του φτιάξουν και ένα θεωρείο-σουίτα για να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις και να κάθεται πλάι του και ο κ. Τσακαλώτος με κασκόλ».
Ποτάμι

Με τη σειρά του το Ποτάμι υποσγράμμισε ότι «το δούναι και λαβείν ανάμεσα σε αυτόν και τον κ. Τσίπρα παραδέχεται o ολιγάρχης Ιβάν Σαββίδης». «Η παρέμβαση ενός επιχειρηματία στα πολιτικά πράγματα δεν είναι κάτι ασύνηθες στην χώρα μας. Τώρα όμως γίνεται με τον πιο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο. Με φανερά τα ανταλλάγματα».

Στην ανακοίνωση του κόμματος υποστήρίζεται ότι «ο κ. Σαββίδης σε μια συνέντευξη-ποταμό παραδέχεται:

-Την απεριόριστη στήριξή του στον κ. Τσίπρα
-Την εμπλοκή του στα μικροπολιτικά παιγνίδια
-Την πρόθεσή του να αγοράσει άμεσα κανάλι και εφημερίδες, τρεις μόλις μέρες μετά την αποκάλυψή μας ότι οι ρυθμίσεις για το λαθρεμπόριο γίνονται για να τον διευκολύνουν να αγοράσει ΜΜΕ και να τα θέσει στην υπηρεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Καταλήγοντας, το Ποτάμι επισημαίνει, ότι: «Το γεγονός πάντως ότι ο κ. Σαββίδης βλέπει στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον Έλληνα Πούτιν μαρτυρά τι ονειρεύονται κάποιοι για το μέλλον της Ελλάδας και τι απεργάζονται κάποια επιτελεία».