Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έγινε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, με πολιτικό όρκο, η τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Δραγασάκης που παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ορκίστηκε υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ορκίστηκε ο Δημήτρης Βίτσας.

Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, θέση που κατείχε έως σήμερα ο κ. Βίτσας, ορκίστηκε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έως σήμερα διατελούσε ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ ορκίστηκε υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Κωνσταντίνος Στρατής ορκίστηκε υφυπουργός στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, ορκίστηκε η Μερόπη Τζούφη.

Τζούφη: Συγκινήθηκα, δεν το περίμενα δήλωσε προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο

«Συγκινηθήκατε χθες, κλάψατε»; ρωτήθηκε από δημοσιογράφο η νέα υφυπουργός που δήλωσε ότι δεν περίμενε την υπουργοποίησή της και συμπλήρωσε:

«Βεβαίως συγκινήθηκα, όχι δεν έκλαψα. Αλλά συγκινήθηκα γιατί γυρίζει η ζωή σου, από όταν ξεκινάς, από την πρώτη σου παιδική ηλικία σε μια μακρά διαδρομή. Είχα προσπαθήσει σε αυτή τη διαδρομή να είναι η καλή μαθήτρια και στη συνέχεια να ανταποκριθώ στους άλλους ρόλους τους οποίους είχα».

Αύριο η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Αύριο, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί τελικά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η τελετή παράδοσης των αρμοδιοτήτων του απερχόμενου υπουργού, Γιάννη Μουζάλα, στο νέο υπουργό, Δημήτρη Βίτσα.

Η τελετή είχε προγραμματιστεί αρχικά για σήμερα, ωστόσο με ορθή επανάληψή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου ενημέρωσε ότι η παράδοση-παραλαβή θα γίνει αύριο.