«Ουρές» χιλιομέτρων στην «Ιονία Οδό»

Λίγο μετά τη 1 το πρωί της Τρίτης 18 Απριλίου 2017, εξομαλύνθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ιονία Οδό, από το ύψος της Γαβρολίμνης μέχρι το τούνελ της Κλόκοβας, όπου από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας είχε καταγραφεί ανάσχεση στην κίνηση των οχημάτων στην κατεύθυνση προς το Αντίρριο. Αυτή τη στιγμή η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται πλέον χωρίς προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται μείωση του όγκου της κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, στα 7 χιλιόμετρα έφθανε περίπου στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας 17-4-2017 η ανάσχεση της κυκλοφορίας στην «Ιονία Οδό», από το ύψος της Γαβρολίμνης, μέχρι και το τούνελ της Κλόκοβας, στο ρεύμα προς Αντίρριο. Το μεσημέρι είχε συμβεί τροχαίο ατύχημα μέσα στη σήραγγα και από τότε ξεκίνησε το μαρτύριο για τους οδηγούς, με ουρές έως 15 χιλιόμετρα. Λίγο πριν τις 12:00 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, εξακολουθούσε να καταγράφεται ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αυτοκίνητα άρχιζαν να μειώνουν ταχύτητα πριν φθάσουν στην Γαβρολίμνη και συγκεκριμένα στο ύψος της κοινότητας Περιθώριο.

Στο μεταξύ, στην περιοχή υπάρχουν αστυνομικοί της Τροχαίας και περιπολικά, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων.

Από τις 23:00 άρχισε να ομαλοποιείται και η κυκλοφορία στο ύψος της Ελευσίνας όπου υπήρχαν καθυστερήσεις, λόγω των έργων που γίνονται στην περιοχή. Εκτιμώ ότι το αργότερο σε μισή ώρα δεν θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στο σημείο» τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, νωρίτερα, το βράδυ της Δευτέρας ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Νικόλαος Σπανουδάκης, από την Ελευσίνα όπου συντόνιζε το έργο των Υπηρεσιών της Τροχαίας.

Παράλληλα, στα διόδια Αφιδνών δεν παρατηρείται πρόβλημα και οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα.

 Σημειώνεται ακόμη, ότι στις 22:00 έληξε η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.