Στον Εισαγγελέα ο εκτελεστής του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή

Πληρωμένος δολοφόνος, που εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου είναι, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, ο 31χρονος Βούλγαρος δράστης της ανθρωποκτονίας του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, που διαπράχθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2018 στο Πανόραμα της Βούλας.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ως συνεργός ο 35χρονος αδελφός του. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έφτασαν στην Αθήνα από τη Σόφια στις 12 Οκτωβρίου 2018 και από τότε οργάνωναν το σχέδιο της δολοφονίας του 46χρονου επιχειρηματία αλλάζοντας πολλά αυτοκίνητα, τα οποία ενοικίαζαν από γραφεία καθώς και ξενοδοχεία, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Ένας 31χρονος Βούλγαρος είναι ο δράστης της δολοφονίας του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, που διαπράχθηκε, τον περασμένο Οκτώβριο, στο Πανόραμα της Βούλας.

Ο Βούλγαρος έχει συλληφθεί και ανακρίθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αναμένεται να γίνει η αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης. Σημειώνεται, ότι ο αλλοδαπός φέρεται να είχε εκτελέσει τον 46χρονο επιχειρηματία, τη στιγμή που εκείνος βγήκε από το σπίτι του και μπήκε στο αυτοκίνητό του για να πάει στα εγκαίνια της επιχείρησής του (υπηρεσίες ασφαλείας), στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η εκτέλεση είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας του σπιτιού. Το θύμα ήταν πατέρας δύο παιδιών ενώ η σύζυγός του είναι γνωστό μοντέλο.

Την εκτέλεση του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα, την Τετάρτη 31-10-2018, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας υψηλής ευκρίνειας. Όπως δείχνει το βίντεο, ο 46χρονος πυροβολήθηκε τρεις φορές από άγνωστο άνδρα ο οποίος χρησιμοποίησε πιστόλι με σιγαστήρα.

Όπως προκύπτει από το βίντεο η ένοπλη επίθεση έγινε τη στιγμή που ο 46χρονος βγήκε από το σπίτι του και επιβιβάστηκε στο μαύρο Smart που ήταν παρκαρισμένο απ’ έξω. Είχε μόλις καθίσει στη θέση του οδηγού όταν ο δολοφόνος πλησίασε –τρέχοντας– το παράθυρο του συνοδηγού και άρχισε να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο άνδρα. Ο δολοφόνος είχε καλύψει το πρόσωπό του με μαύρο καπέλο τζόκεϊ, φορούσε ένα δίχρωμο σπορ μπουφάν, καθώς επίσης μαύρο παντελόνι και παπούτσια. Προκύπτει ακόμα ότι ο δράστης χρησιμοποίησε πιστόλι με σιγαστήρα, ώστε η επίθεση εναντίον του 46χρονου να μη γίνει άμεσα αντιληπτή από περίοικους.

Η σκηνή του φόνου διήρκεσε μόλις 5 δευτερόλεπτα. Ο Μακρής αμέσως μόλις δέχθηκε τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε από το Smart και προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας. Ωστόσο, εκείνος τον ακολούθησε και από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου συνέχισε να τον πυροβολεί. Ο Γ. Μακρής δεν πρόλαβε να κάνει περισσότερα από 3 -4 βήματα, πριν πέσει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, όπου κατέληξε.