Ο τουρκικός στρατός χτύπησε αυτοκινητοπομπή στην Αφρίν, 26 νεκροί

Ο τουρκικός στρατός έπληξε αυτοκινητοπομπή που εισερχόταν στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους περιοχή Αφρίν και η οποία μετέφερε, σύμφωνα με την Άγκυρα, μαχητές και όπλα, ενώ, σύμφωνα με τις κουρδικές δυνάμεις, πολίτες με τρόφιμα και φάρμακα. Το HRW καταγγέλλει απώλειες μεταξύ των αμάχων: 26 νεκροί, εκ των οποίων 17 παιδιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, ο τουρκικός στρατός σημειώνει ότι η αυτοκινητοπομπή αυτή περίπου 30-40 οχημάτων της κουρδικής πολιτοφυλακής της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) είχε πλησιάσει στην κύρια πόλη της περιοχής Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία και επίσης ότι το τουρκικό πυροβολικό είχε στόχο το κομβόι αυτό που “μετέφερε τρομοκράτες, όπλα και πυρομαχικά”.

Ωστόσο οι YPG ανακοίνωσαν ότι η αυτοκινητοπομπή που έφτασε αργά χθες στην Αφρίν μετέφερε αμάχους από την περιοχή Τζαζίρα, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Αφρίν, και από άλλες πόλεις που τελούν υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων.

Ο Μπιρούσκ Χασάκα, εκπρόσωπος των YPG στην Αφρίν, δήλωσε παράλληλα ότι εκατοντάδες άνθρωποι μεταφέρονταν με τα οχήματα αυτά. Ο ίδιος σημείωσε ότι από τον βομβαρδισμό των τουρκικών δυνάμεων σκοτώθηκε ένας από τους επιβαίνοντες και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι και ότι ορισμένα οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες.