Με τριετή ορίζοντα ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Alpha Bank

Η Alpha Bank σχεδίασε και υλοποιεί την στρατηγική της για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό με τριετή ορίζοντα που θα την οδηγήσει στη νέα εποχή που ξεκινάει για τον χρηματοπιστωτικό τομέα λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων, ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και COO της τράπεζας Σπύρος Φιλάρετος, σε χαιρετισμό του στην έναρξη του διαγωνισμού «Fintech Challenge ΄17» που διοργανώνει η Τράπεζα.

Στη διάρκεια της διαδικασίας του μετασχηματισμού μας θα ενσωματωθούν στις λειτουργίες της τράπεζας όλες οι τεχνολογικές εξελίξεις ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πελατών μας, διατηρώντας ταυτόχρονα την βασική μας κουλτούρα, ανέφερε ο κ. Φιλάρετος, απευθυνόμενος στους νέους που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Alpha Bank που έχει ως βασικό στόχο να δώσει την ευκαιρία σε αυτούς να διαμορφώσουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του μέλλοντος με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Όπως τονίζουν στελέχη της Alpha Bank, στο πλαίσιο του «Fintech Challenge ΄17», που ολοκληρώνεται την Κυριακή το βράδυ, η Alpha Bank, ενισχύει τις προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση πραγματικών προκλήσεων του χρηματοοικονομικού τομέα, μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, υποστηρίζοντας τη δημιουργικότητα των νέων.

Ιδέες που παρουσιάζουν οι νέοι 

Οι διαγωνιζόμενοι, φυσικά πρόσωπα και νεοφυείς επιχειρήσεις (Fintech Startups), παρουσιάζουν τις ιδέες τους που εστιάζονται σε εφαρμογές χρηματοοικονομικής διαχείρισης για ιδιώτες και επιχειρήσεις καθώς και για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις. Επίσης, ιδέες που αφορούν εφαρμογές βελτίωσης της εμπειρίας του πελάτη κατά την εγγραφή του σε νέες τραπεζικές υπηρεσίες ή κατά τη χρήση τους καθώς και ιδέες από άλλες περιοχές του χρηματοοικονομικού χώρου που θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν αξία στους πελάτες.

Σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, εξειδικευμένα στελέχη της Alpha Bank και των συνεργατών της στο διαγωνισμό (ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, EY Ελλάδος, Microsoft και Vodafone), βρίσκονται στον σύγχρονο χώρο συνεργασίας στο Γκάζι. που πραγματοποιείται η τριήμερη διαγωνιστική διαδικασία παρέχοντας υποστήριξη και καθοδήγηση στους συμμετέχοντες.

Αύριο Κυριακή οι ιδέες και οι εφαρμογές που θα υλοποιηθούν θα αξιολογηθούν με βασικά κριτήρια την ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα και των πελατών, τον βαθμό καινοτομίας και τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής τους.

Οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν χρηματικά έπαθλα από την Alpha Bank, καθώς και σημαντικά βραβεία υποστηρικτικού, εκπαιδευτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα από τους συνεργάτες της Alpha Bank στο «Fintech Challenge ’17», προκειμένου να εξελίξουν την αρχική ιδέα τους σε μία πλήρως λειτουργική και «ζωντανή» εφαρμογή και να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση.

Συμπερασματικά όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη με την ενσωμάτωση των τεχνολογικών εξελίξεων στις δομές και στην καθημερινή λειτουργία των τραπεζών, με την συμβολή και των ιδεών των νέων, το τραπεζικό σύστημα διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα θα καταφέρει να ανταποκριθεί γενικότερα στην μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει αναφορικά με την διατήρηση της πελατειάκης του βάσης λόγω της εισόδου νέων «παικτών» στη παροχή προϊόντων και υπηρεσιών στον χρηματοπιστωτικό τομέα.