Ο Giuseppe Conte νέος πρωθυπουργός Ιταλίας

Μιλώντας στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, μετά τη συνάντηση που είχε λίγο νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ιταλίας, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Luigi Di Maio (Λουίτζι ντι Μάιο) δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της νέας πολιτικής κυβέρνησης θα είναι ο καθηγητής νομικής Giuseppe Conte (Τζουζέπε Κόντε).

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο συνάντησε τον Ιταλό ΠτΔ

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο συναντήθηκε πριν λίγο με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, αλλά δεν αποκάλυψε το όνομα του υποψήφιου πρωθυπουργού της κυβέρνησης που οι πεντάστεροι ετοιμάζονται να συνθέσουν με την Λέγκα.

Ο Ντι Μάιο τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι πρόκειται για πολιτική κυβέρνηση, «η οποία επιβραβεύει τις μεγάλες μάχες που έχουν δώσει τα Πέντε Αστέρια».

Ενδεικτικά, ανέφερε την ανάγκη να παραμείνει δημόσιο αγαθό το νερό, την αξιοκρατία, την κατάργηση της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος που ενέκρινε η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι και την στήριξη των ανέργων με το «εισόδημα του πολίτη».

«Μετά από τις αναγκαίες σκέψεις και κινήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, ελπίζουμε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αυτή την νέα πορεία», τόνισε ο Ντι Μάιο. Την ώρα αυτή, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα συναντάται με τον γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.