Χαμηλές θερμοκρασίες, μεγάλες βροχοπτώσεις και χιλιάδες κεραυνούς έφερε το προηγούμενο τριήμερο ο «Δαίδαλος». Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου έως χθές το μεσημέρι είχαν πέσει πάνω απο 11.000 κεραυνοί με ιδιαίτερη έξαρση των φαινομένων στην περιοχή του Αιγαίου.

Θυμίζουμε ότι βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου 2017. Έντονες χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης 24-10-2017 σε Μαραθώνα, Φθιώτιδα και Κατάκολο. Χαρακτηριστικά στη Λοκρίδα η κυκλοφορία των οχημάτων χρειάστηκε να διακοπεί στην Εθνική Οδό στο ύψος της Αρκίτσας λόγω ισχυρής χαλαζόπτωσης.

Σήμερα Πέμπτη 26-10-2017 πλήθος κεραυνών κατεγράφησαν σε περιοχές της Κρήτης καθώς και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή , σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΖΕΥΣ. Πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα καταγραφής αλλά και πρόβλεψης των κεραυνών.

Ο «Δαίδαλος» έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα την Δευτέρα, όταν και σημειώθηκαν σημαντικές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις μετήσεις των μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Πάργα (78 χιλιοστά), στο Παναχαϊκό Όρος (59.4 χιλιοστά), στην Αλεξανδρούπολη (55.4 χιλιοστά), στο Τσεπέλοβο (53.2 χιλιοστά), στην Πράμαντα Ιωαννίνων (46.6 χιλιοστά), και στα Λεπιανά Άρτας (45.2 χιλιοστά).

Την Τρίτη, ήρθε η σειρά του χαλαζιού. Το Κατάκολο, η Φθιώτιδα και ο Μαραθώνας ντύθηκαν στα «λευκά». Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής παρατηρήθηκαν στους Μεταξάδες Εβρου (66.4 χιλιοστά), στην πόλη της Ρόδου (44.6 χιλιοστά), στη Θερμή της Λέσβου (43.8 χιλιοστά), στο Καρλόβασι της Σάμου (33.4), στο Παναχαϊκό Όρος (26.8 χιλιοστά), και στην Αλεξανδρούπολη (24.6 χιλιοστά).

Ο καιρός, όπως αναφέρει η ΕΜΥ αναμένεται να βελτιωθεί καθώς ο Δαίδαλος μετακινείται σταδιακά νοτιότερα.