Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης – Την Πέμπτη η κηδεία του

Πέθανε σε ηλικία 61 ετών, ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης, ο οποίος, τον τελευταίο καιρό, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης 15-3-2018, από το Νεκροταφείο Ζωγράφου, στις 13:45. Οι οικείοι του επιθυμούν αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία».

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1957 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και έζησε εκεί μέχρι 6 ετών. Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο.

Η πρώτη εμφάνισή του στην τηλεόραση έγινε το 1985 στη σειρά «Η ζωή του Αττίκ» και ακολούθησαν τα, η «Αλτάνα της Πάργας», «Πέτρινα χρόνια», «Η νταντά», «Λατρεμένοι μου γείτονες», ενώ έκανε εμφανίσεις και σε πολύ επιτυχημένες σειρές, όπως «Οι τρεις Χάριτες» . Παράλληλα έπαιξε και σε αρκετές ταινίες όπως «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Ο Ηλίας του 16ου».

Χαρακτηριστική, ωστόσο, ήταν η “βελούδινη” φωνή του που συνόδευε πολλές παρουσιάσεις τόσο στο Mega που έκανε το σπικάζ σε τρέιλερ του τηλεοπτικού σταθμού, αλλά και σε πολλές διαφημίσεις.