ΔΥΠΑ: Προσωρινοί πίνακες για 26 παιδικούς σταθμούς (πρώην ΟΑΕΔ)

Αναρτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2022-2023 στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, φέτος υποβλήθηκαν συνολικά 3.137 αιτήσεις, σημειώνοντας αριθμό-ρεκόρ και καταγράφοντας αύξηση +37% συγκριτικά με πέρσι.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των προσωρινών πινάκων εντός τριών ημερών και, συγκεκριμένα, από το Σάββατο 16 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου. Οι ενστάσεις υποβάλλονται απευθείας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), με συνημμένα δικαιολογητικά που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους.

Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν. Οι ιδιόκτητοι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου, από τις 6:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών.

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά, (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κλπ).

Δικαιούχοι είναι ο γονέας, οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες, κλπ) ωφελούμενων παιδιών, που:

– κατά τα έτη 2021-2022, συμπλήρωσαν συνολικά 25 ημέρες ασφάλισης στον eΕΦΚΑ ή/και ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας ή

– είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ για τουλάχιστον δύο μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

– είναι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς-ανεξαρτήτως απασχολούμενων ασφαλισμένων (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/brefonipiaki-paidiki-stathmi-oaed.

* Επισυνάπτονται τα στοιχεία επικοινωνίας και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των βρεφονηπιακών σταθμών της ΔΥΠΑ.

Η λειτουργία των 26 ιδιόκτητων Βρεφονηπιακών Παιδικών Σταθμών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) αποτελεί μια ακόμα δράση που αποσκοπεί στη στήριξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Σκοπός του Οργανισμού είναι μέσω της προσχολικής αγωγής να παρέχονται οι συνθήκες για ευτυχισμένα παιδιά που μελλοντικά θα γίνουν ενεργοί, σκεπτόμενοι πολίτες.

Με το πρόγραμμα λειτουργίας των ΒΝΣ της Δ.ΥΠ.Α. συμβάλλει στο ευρύτερο εθνικό έργο στο χώρο της προσχολικής αγωγής και παράλληλα συμπαρίσταται στις οικογένειες των εργαζομένων με στόχο την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών τους, μέσα από κατάλληλες συνθήκες φροντίδας και αγωγής.  Η λειτουργία των ΒΝΣ του ΟΑΕΔ τηρεί υψηλές προδιαγραφές, ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλειας, καθαριότητας, εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και σε θέματα κατάρτισης του προσωπικού.

Από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Δ.ΥΠ.Α., 8 λειτουργούν στα όρια του Ν. Αττικής και 18 σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις και σε Δήμους με μεγάλο εργατικό δυναμικό.

Στην Αττική λειτουργούν ΒΝΣ στους Δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μενιδίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού και Περιστερίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν ΒΝΣ στις πόλεις: Αγρινίου, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών και Τρικάλων.

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου

Προσωρινοί Πίνακες ΒΝΣ Δ.ΥΠ.Α. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Προσωρινοί Πίνακες ΒΝΣ Δ.ΥΠ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ

Πίνακες ΒΝΣ Δ.ΥΠ.Α. ΗΠΕΙΡΟΥ

Πίνακες ΒΝΣ Δ.ΥΠ.Α.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Προσωρινοί Πίνακες ΒΝΣ Δ.ΥΠ.Α. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Προσωρινοί Πίνακες ΒΝΣ Δ.ΥΠ.Α. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πίνακες ΒΝΣ Δ.ΥΠ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ& ΝΗΣΩΝ

 


Δείτε εδώ το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε εδώ Πίνακες ΒΝΣ Επιλεγμένοι

Δείτε εδώ Πίνακες ΒΝΣ Αναπληρωματικοί

Δείτε εδώ Πίνακες ΒΝΣ Αποκλειόμενοι

 

https://www.dypa.gov.gr/brefonipiaki-paidiki-stathmi-oaed?tab=anartisi-prosorinwn-pinakon-aksiologhisis&tab2=prosorini-pinakes-aksiologhisis&tab3=