Πανελλαδικές 2017: Για καλά προετοιμασμένους τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, η δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων, με τους υποψηφίους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού (Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών). Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στην Ιστορία, οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών θα εξεταστούν στη Φυσική, ενώ οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Για καλά προετοιμασμένους τα θέματα

Για καλά προετοιμασμένους ήταν σήμερα, Δευτέρα, τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Ειδικότερα, στην Ιστορία, που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, τα θέματα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, απαιτούσαν συνδυαστική σκέψη και συνθετική ικανότητα, ειδικά στο θέμα Δ1.

Στη Φυσική, που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, σε αντίθεση με πέρυσι, και απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΕΦ, τα θέματα Δ3 και Δ4 απευθύνονταν σε μαθητές που είχαν κατανοήσει πλήρως την ύλη και είχαν εμβαθύνει σε αυτήν.

Τέλος, τα θέματα στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, ήταν επίσης για πολύ καλά προετοιμασμένους, ωστόσο, ένας μέτριας δυναμικότητας μαθητής «μπορούσε να προσεγγίσει το 10-12».

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων έχει, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, τα μαθήματα προσανατολισμού: Λατινικά (ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σε μαθήματα ειδικοτήτων εξετάζονται αύριο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Με μαθήματα ειδικοτήτων θα συνεχιστούν αύριο, Τρίτη 13 Ιουνίου, οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Αναλυτικά, τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι: Ψηφιακά Συστήματα, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Μεταφορά Φορτίων και Οικοδομική.

Τα θέματα:

Για τα θέματα στην Φυσική των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 των ημερησίων ΓΕΛ
πατήστε εδώ.

Για τα θέματα στην Φυσική των εσπερινών ΓΕΛ
πατήστε εδώ.

Για τα θέματα στην Ιστορία των ημερησίων ΓΕΛ
πατήστε εδώ.

Για τα θέματα στην Ιστορία των εσπερινών ΓΕΛ
πατήστε εδώ.

Για τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον των ημερησίων ΓΕΛ
πατήστε εδώ.

Για τα θέματα  στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.