Πανελλαδικές 2017: Σχετικά δύσκολα τα θέματα σε Μαθηματικά και Ιστορία

Με την εξέταση στην Ιστορία και τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής -αμφότερα γενικής Παιδείας- έπεσε σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, η «αυλαία» για την «πρώτη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων των ΓΕΛ.

Τα θέματα ήταν σχετικά δύσκολα και για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, τα θέματα των Μαθηματικών ήταν βατά χωρίς κάποια παγίδα, όμως οι υποψήφιοι θα έπρεπε να έχουν προετοιμαστεί πολύ καλά.

Από την άλλη, τα θέματα στην Ιστορία ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά.

Για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν και σε ειδικά μαθήματα, η «δεύτερη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017, με το μάθημα των Αγγλικών, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών.

Εξάλλου, από αύριο, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, έως και τις 30 Ιουνίου 2017, θα διεξαχθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες, για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι από τις 6/6/2017 έως και τις 30/6/2017, ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθητών στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου θα πραγματοποιείται μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η διέλευση, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από την πτέρυγα Δ του ισογείου και η αποχώρηση υπαλλήλων ή επισκεπτών πριν τις 12 το μεσημέρι.

19-06-17 Τα σημερινά θέματα των πανελλαδικών στα ΓΕΛ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ (ημερήσια)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ (εσπερινά)

ΙΣΤΟΡΙΑ (ημερήσια)

ΙΣΤΟΡΙΑ (εσπερινά)