Παρίσι: 2 νεκροί από επίθεση με μαχαίρι – Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση με μαχαίρι στο προάστιο Τραπ του Παρισιού, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές. Ο επιτιθέμενος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη συνέχεια από την αστυνομία.

«Η αστυνομική επιχείρηση τελείωσε… το άτομο εξουδετερώθηκε και είναι νεκρό», ανέφερε στο Twitter η τοπική νομαρχία. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, ο επιτιθέμενος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), ωστόσο η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

Νεκροί είναι η μητέρα και η αδελφή του επιτιθέμενου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα. Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση, μετά την οποία ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης. Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως η αστυνομία ερευνά εάν επρόκειτο για οικογενειακή διένεξη.

«Ο λόγος πίσω από την επίθεση και το προφίλ [του δράστη] δεν είναι ακόμη γνωστοί και ερευνώνται», δήλωσε άλλη πηγή. Δικαστική πηγή δήλωσε πως δεν έχει ζητηθεί ακόμη από αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να συμμετάσχουν στην έρευνα. Η Τραπ είναι μια υποβαθμισμένη πόλη που βρίσκεται σε μια γενικά πλούσια περιοχή δυτικά του Παρισιού. Δεκάδες ριζοσπαστικοποιημένοι νέοι έχουν φύγει από την πόλη των περίπου 30.000 κατοίκων για τη Συρία.