Παραίτηση Σγουρίδη από αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ (upd)

Την παραίτησή του από αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ έθεσε στη διάθεση του Πάνου Καμμένου ο Π. Σγουρίδης, παραίτηση που όμως δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Σγουρίδη, «μετά από μία απάντηση που έδωσα σε ένα υποτιθέμενο σενάριο, για να μη δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση και στον Πάνο Καμμένο, έθεσα την παραίτησή μου από αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, στη διάθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ».

“Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα τα οποία να είναι απρόβλεπτα και η Συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο ελληνικό κοινοβούλιο κι αυτό δεν έχει να κάνει με την εσωτερική πολιτική σκηνή, πολλά πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν, ένα θερμό επεισόδιο, το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν”, σχολίασε ο κ. Σγουρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του “Θέματος”.

Η ΝΔ

“Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες. Όπως αδιανόητο και επικίνδυνο είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας”, τόνισε, σε δήλωσή του, ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.