Αυξημένη είναι από το πρωί του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2017 η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους που οδηγούν στις παραλίες της Χαλκιδικής, με τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου να εγκαταλείπουν, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τη Θεσσαλονίκη.

Η υψηλή θερμοκρασία, που σήμερα θα αγγίξει τους 36 βαθμούς Κελσίου, οδηγεί χιλιάδες Θεσσαλονικείς προς τη Χαλκιδική.

Ήδη από το πρωί αυξημένη είναι η κίνηση στο ρεύμα εξόδου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανίων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μικρό μποτιλιάρισμα από το ύψος του “Μεντιτεράνιαν Κόσμος” μέχρι και το ύψος της Καρδίας.

Πρόβλημα στην κίνηση των αυτοκινήτων σημειώνεται και στη γέφυρα της Ποτίδαιας.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών προς Χαλκιδική, πραγματοποιείται με χαμηλές ταχύτητες. Μποτιλιάρισμα παρατηρείται από το ύψος του εμπορικού κέντρου στην Πυλαία έως και την ανηφόρα της Καρδίας, όπως επίσης στη γέφυρα της Ποτίδαιας και στα φανάρια της Νικήτης.

Ομαλή είναι η ροή των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών προς Κατερίνη, χωρίς να σημειώνονται καθυστερήσεις.

?Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν οδηγούν. Ηδη οι ταχύτητες είναι χαμηλές λόγω κίνησης. Θα πρέπει να τηρούν τον ΚΟΚ να φορούν ζώνη ασφαλείας και κράνος στις μοτοσικλέτες. Παράλληλα χρειάζεται σύνεση και υπομονή και σε καμία περίπτωση εκνευρισμό στο τιμόνι. Όταν τηρηθούν αυτά, τότε σίγουρα θα ελαχιστοποιήσουμε τα τροχαία ατυχήματα?, ανέφερε η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκη, Παρασκευής Παπαγεωργοπούλου.