Σήμερα η πιλοτική δίκη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Κρίσιμη συνεδρίαση του Αρείου Πάγου καθώς συζητείται σήμερα το αίτημα της ΔΕΗ για τη διεξαγωγή πιλοτικής-πρότυπης δίκης αναφορικά με το ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής για χιλιάδες πολίτες που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Με το αίτημα της η ΔΕΗ επιχειρεί να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την ρήτρα αναπροσαρμογής ζητώντας από τον Άρειο Πάγο να αποφανθεί σχετικά με το ενδεχόμενο πιλοτικής δίκης το αποτέλεσμα της οποίας θα δεσμεύει το σύνολο των εμπλεκομένων ώστε να μην υπάρξουν στην πορεία καθυστερήσεις με αφορμή την έκδοση μεμονωμένων και αντικρουόμενων αποφάσεων από κατώτερα δικαστήρια.

Σήμερα, στο Ανώτατο Δικαστήριο καλούνται σε ακρόαση οι εμπλεκόμενοι φορείς, ΔΕΗ και προσφεύγοντες. Η απόφαση για το εάν θα γίνει δεκτό το αίτημα για διεξαγωγή πιλοτικής δίκης για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής θα λάβουν σύντομα οι ανώτατοι δικαστές αφού προηγουμένως αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται πως το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έχει, ήδη, εκδώσει προσωρινή διαταγή, κάνοντας εν μέρει δεκτό αίτημα καταναλωτικών οργανώσεων, για την προσωρινή απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, στα οικιακά τιμολόγια των ευάλωτων πελατών.