Γόνιμος ο πλειστηριασμός του Athens Ledra Hotel – Πωλήθηκε για 33 εκατ. ευρώ

Γόνιμος ήταν ο πλειστηριασμός που έγινε την Τετάρτη 14/6/2017 για την πώληση του ξενοδοχείου Athens Ledra Hotel, πρώην Marriot επί της λεωφόρου Συγγρού. Η εταιρεία «Ξενοδοχειακές Επιχειρησεις Μονοπρόσωπη Α.Ε.», η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπροσωπεί το μεγάλο αμερικανικό οικονομικό οίκο Hines που δραστηριοποιείται στο τομέα του τουρισμού, ήταν μοναδική που πλειοδότησε, προσφέροντας 33.050.000 ευρώ. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο κ. Πάνος Κοζής από το σωματείο των εργαζομένων του ξενοδοχείου ο οποίος ανέφερε πως αύριο Πέμπτη θα γίνει συνάντηση του σωματείου και των εργαζομένων για να καθορισθεί η περαιτέρω πορεία τους.

Να σημειωθεί ότι παρόντες στον πλειστηριασμό ήταν και πολλά μέλη συλλογικοτήτων που σε άλλες παλαιότερες περιπτώσεις απέτρεπαν τη διεξαγωγή άλλων πλειστηριασμών. Όπως ανέφεραν άφησαν και έγινε ο πλειστηριασμός γιατί μέρος του τιμήματος θα δοθεί για την πληρωμή μισθών των υπαλλήλων.

Το παρών στη διαδικασία του πλειστηριασμού έδωσαν εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Athens Ledra Hotel αλλά και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος εκπρόσωπος του κινήματος «Δεν Πληρώνω», στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ήταν να πραγματοποιηθούν τρεις πλειστηριασμοί, ενός σκάφους, ενός διαμερίσματος και του ξενοδοχείου. Οι διαδηλωτές επέτρεψαν να γίνουν οι πλειστηριασμοί του ξενοδοχείου και του σκάφους ενώ απέτρεψαν τον πλειστηριασμό του διαμερίσματος.

Σημείωσε επίσης ότι το κίνημα και οι διαδηλωτές θα βρίσκονται πάντα στα Ειρηνοδικεία ενώ από Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα προκύψουν πολλές εκπλήξεις.