Πλημμύρες και εγκλωβισμοί λόγω της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 27-9-2017, και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 28-9-2017, σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των έντονων και πολύωρων βροχοπτώσεων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Υπόγεια σπίτια πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Έως τις 4 τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική δέχθηκε 120 κλήσεις, ενώ κλιμάκια του Σώματος πραγματοποίησαν 13 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και σε τέσσερις περιπτώσεις χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οδηγούς από τα οχήματά τους τα οποία είχαν «κολλήσει» στα νερά. 

Η ισχυρή βροχόπτωση δημιούργησε πολλά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη. Η βροχή έπληξε κυρίως τις Δυτικές Συνοικίες.

“Είχαμε προβλήματα κυρίως στους Δήμους Κορδελιού -Ευόσμου και Αμπελοκήπων. Υπήρξαν 120 κλήσεις και 13 αντλήσεις υδάτων και 4 απομακρύνσεις πολιτών”, τόνισε ο προϊστάμενος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο τμήμα πολιτικής προστασίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Ο ίδιος επισήμανε πως: “ενημερώθηκε και η ΕΥΑΘ να καθαρίσει τα φρεάτια από τα φερτά υλικά. Ενημερώθηκε ο εργολάβος ο οποίος κάνει συνεχούς ελέγχους. Προβλήματα υπήρξαν στην Κατερίνη και τις Σέρρες χωρίς όμως να αναφερθούν προβλήματα. Στην Κατερίνη υπήρξε μικρό πρόβλημα στο κτίριο της περιφέρειας, αλλά χωρίς να κινητοποιηθεί η πολιτική προστασία”, ολοκλήρωσε ο κ. Στεργιάδης.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι επί ώρες η κυκλοφορία ήταν αδύνατη σε δρόμους του Ευόσμου, του Κορδελιού και του Δενδροποτάμου, ενώ μεγάλος όγκος νερού συγκεντρώθηκε στην οδό Μοναστηρίου και στα ΚΤΕΛ Μακεδονία.  

Για σήμερα Πέμπτη 28 Σεπτ. 2017, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Με δυσκολίες γινόταν η κυκλοφορία των οχημάτων στα δυτικά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Τετάρτης 27-9-2017, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Σε “ποτάμια” ε’ιχαν μετατραπεί, η οδός Αριστοτέλους και Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον Εύοσμο, ενώ ισχυρή είναι η βροχόπτωση και στα Διαβατά.

Μεγάλο ήταν το ύψος του νερού, στην οδό Μοναστηρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στον Περιφερειακή Οδό στο ύψος του Παπαγεωργίου, με κατεύθυνση δυτικά, σημειώθηκε καραμπόλα, στην οποία εμπλέκονταν 4 ΙΧ.

Η ισχυρή βροχόπτωση από χθες στις 21:00 έκανε δύσκολο το βράδυ για τη Θεσσαλονίκη και κυρίως για κάποιες από τις δυτικές συνοικίες του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η βροχή έπληξε με σφοφρότητα τις περιοχές του Δενδροποτάμου, του Κορδελιού και του Εύοσμου, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Λόγω της βροχής, αναβλήθηκε η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα, στη Μονή Λαζαριστών.