Πολύτιμη νίκη του Άρη μέσα στην Ξάνθη

Σημαντικό βήμα για την αγωνιστική και βαθμολογική του σταθεροποίηση πέτυχε ο Αρης, μέσα στην Ξάνθη, επιβληθείς της γηπεδούχου Ξάνθης με 0-1 χάρις σε γκολ του Ματέο Γκαρσία στο 37′. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και κέρδισαν δίκαια αφού στην επανάληψη είχαν και μερικές ακόμα σημαντικές ευκαιρίες καλύτερη των οποίων ήταν το δοκάρι του Μαρτίνες στο 82′.

Χωρίς σημαντικές φάσεις εξελίχθηκε το αρχικό διάστημα της αναμέτρησης. Οι δυο αντίπαλοι παρά τις προσπάθειες τους δεν δημιούργησαν καμμιά καλή ευκαιρία και είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο κόρνερ του αγώνα παραχωρήθηκε στο 28′ από την Ξάνθη στους Θεσσαλονικείς.

Ο Αρης έχοντας την σκέψη του στην επιθετική δημιουργία άφησε την άμυνα του ακάλυπτη και στο 30′ έγινε η πρώτη καλή φάση, με την Ξάνθη να πλησιάζει στην εστία του Κουέστα, αλλά στην παράλληλη μπαλιά που έγινε στην περιοχή ο Κάστρο δεν καταφερε να μπει στην φάση και να διεκδικήσει το γκολ.

Στο 37′ ο Αρης πήρε προβάδισμα με ευθύβολο σουτ του Ματέο Γκαρσία, που αξιοποιώντας την τυφλή απόκρουση του Σιλά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς για να γίνει το 0-1.

Με το σκορ αυτό ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε πιο αποφασιστικά στον αγώνα με στόχο να ισοφαρίσει. Στο 53′ πλησίασε πολύ κοντά στον στόχο αυτό αλλά η κεφαλιά του Κάστρο από καλή θέση και σέντρα του Σιλά, δεν ήταν εύστοχη.
Ο Αρης άρχισε να ξεδιπλώνει και πάλι τις επιθετικές του πρωτοβουλίες και στο 58′ ο Γκαρσία έστειλε δυνατό γωνιακό σουτ, που έδιωξε από την γωνία της εστίας του ο Ζίφκοβιτς. Ο Αρης πιο επιθετικός στο β’ ημίχρονο πλησίασε στο γκολ στο 72′. Ο Μαρτίνες έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία με τον Ζίβκοβιτς εντυπωσιακά να διώχνει και να κρατάει το σκορ στο 0-1. Ο ίδιος παίκτης στο 82′ σημάδεψε με αριστερό σουτ το δεξί δοκάρι του Ζίφκοβιτς κι έχασε μοναδική ευκαιρία για να “κλειδώσει” τη νίκη για την ομάδα του. Μια σημαντική στιγμή για τους Θεσσαλονικείς. Mε τακτική ελέγχου ως το τέλος του αγώνα και με σχετικές μικροκαθυστερήσεις ο Αρης τέλειωσε την δύσκολη αποστολή του νικηφόρα και με τους βαθμούς νίκης “αποσυμπίεσε” την ψυχολογική πίεση που κατείχε την ομάδα.

Διαιτητής: Γ. Τάσης (Ηπείρου)
Κίτρινες: Σιλά, Καμαρά, Μπαξεβανίδης, Μπάσα, Διαμαντόπουλος, Γκαρσία, Δεληζήσης, Tζανακάκης, Κουέστα, Μαρτινες.

ΞΑΝΘΗ : Ζίφκοβιτς, Μπαριέντος, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Σάρπονγκ (63′ Μπρίτο), Καμαρά (76′ Μελιόπουλος), Κοβάτσεβιτς, Καντά (56′ Γέντρισεκ), Κάστρο, Σιλά, Κασάδο.

ΑΡΗΣ : Κουέστα, Δεληζήσης, Μπάσα, Ντιγκινί, Λάρσον (68′ Μαρτίνες), Γκαρσία, Διαμαντόπουλος (79′ Βαλεριάνος), Σιώπης, Κόρχουτ (84′ Ματίγια), Ρόουζ.