Προβλήματα από τα χιόνια στα ορεινά της Ελλάδας

Με προβλήματα από την επέλαση του χιονιά σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα για να κινηθούν σε ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, λόγω της χιονόπτωσης.
Ειδικότερα, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην εθνική οδό Αγρινίου- Καρπενησίου, από το 21ο χιλιόμετρο, έως και το 50ό χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας-Προυσού, από το 11ο χιλιόμετρο, έως τα όρια του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Πλατάνου, από το ύψος του Παλαιοπύργου και στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου- Άνω Χώρας, από το ύψος της Ρέρεσης.

Να σημειωθεί, ότι εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μένουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κακοκαιρία

Χιονίζει σήμερα σε πολλές περιοχές του νομού Λάρισας, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων. Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Παπαδημόπουλος έχει δοθεί εντολή σε μηχανήματα με αλάτι να βρίσκονται στη περιοχή της Μελούνας, στις περιοχές Καλλιπέυκη, Αμπελάκια αλλά και στη Ραψάνη και την Σπηλιά.

Επίσης, σε ετοιμότητα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη βρίσκονται και τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας εφόσον υπάρξει επιδείνωση του καιρού και ενταθεί η χιονόπτωση κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών. Υπενθυμίζεται πάντως πως από το πρωί χιονίζει και μέσα  στη πόλη της Λάρισας με τις θερμοκρασίες να είναι αρκετά χαμηλές.

Χιονίζει επίσης  και στους δύο νομούς της Δυτικής Θεσσαλίας, Τρικάλων και Καρδίτσας,από τις πρωϊνές ώρες, ενώ το κρύο είναι αισθητό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές. Εικοσιπέντε μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι.

Μέχρι τώρα το οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζει προβλήματα και είναι ανοικτό, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης.  Χιονόπτωση και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, στα ορεινά και πεδινά, έχουμε και στο νομό Καρδίτσας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στο καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Μέχρι τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό.

Χιονίζει στην ανατολική Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική

Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη, στα πεδινά του νομού αλλά και της πόλης και στη Χαλκιδική. Χιονοπτώσεις σημειώνονται σε Καρδία, Βασιλικά, Πλαγιάρι και Θέρμη, στο Πανόραμα. Στα ανατολικά προάστια έχει ήδη αρχίσει να το στρώνει.

Στα ορεινά του Δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα χιόνια, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος. Η έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκονται από νωρίς το πρωί στον ορεινό όγκο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν, από τη συνέχιση εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αν και οι δρόμοι είναι καθαροί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί τα επόμενα 24ωρα και να έχουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει συνέχιση των χιονοπτώσεων τις επόμενες τρεις ημέρες και έως και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης ενώ επί ποδός κατά μήκος όλου του επαρχιακού ορεινού οδικού δικτύου, είναι συνεργεία του Δήμου, με σκοπό να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα εμφανιστούν από τη χιονόπτωση και τον παγετό. Υπενθυμίζεται σε όλους τους δημότες της Θέρμης, πως σε περίπτωση ανάγκης ή εμφάνισης τυχόν προβλημάτων, μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Συντήρησης Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας, στο τηλέφωνο 6981304515.