Προειδοποίηση Γιλντιρίμ: Μπορούμε να εξαφανίσουμε κάθε απειλή στο Αιγαίο

Απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Binali Yıldırım (Μπιναλί Γιλντιρίμ) κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε στην τελετή εγκαινίων υποβρυχίου νέας γενιάς στο Γκιόλτζουκ του Μαρμαρά. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε: «Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας έχει τη δύναμη να εξαφανίσει κάθε είδους «κίνδυνο» στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

«Την στιγμή που η Τουρκία καταπολεμά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό την τρομοκρατία, κάποιοι επιθυμούν να επωφεληθούν από τις περιστάσεις και να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια και παγίδες σε Αιγαίο και Μεσόγειο».

«Λέω ξεκάθαρα σε όσους θέλουν να κάνουν κάτι στο Αιγαίο, κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς» ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Θυμίζουμε ότι διπλό μήνυμα, προς την ΠΓΔΜ ότι η προϋπόθεση για την όποια συμφωνία για την ονομασία και τις εγγυήσεις αλυτρωτισμού είναι η προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματος της και προς την Τουρκία την οποία προέτρεψε να μην τολμήσει να «δοκιμάσει» τις «αντοχές» της Ευρώπης, έστειλε το Σάββατο από το Λιτόχωρο, κατά την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη Δίου- Ολύμπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η περίοδος και η πρακτική των προκλήσεων και πολύ περισσότερο, των εισβολών, σε Ελληνικό και κάθε Ευρωπαϊκό έδαφος, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Και ας μην τολμήσει η Τουρκία να δοκιμάσει τις αντοχές της Ευρώπης» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.