Προκριματικά EURO 2020: Αποτελέσματα 24-3-2019. Νίκη Γερμανίας στο ντέρμπι με Ολλανδία

Μετά την ήττα από το Βέλγιο στην πρεμιέρα, η Ρωσία αντέδρασε άμεσα και δεν επέτρεψε στο Καζακστάν να φτάσει σε δεύτερη σερί έκπληξη, μετά από το 3-0 επί της Σκωτίας. Στην «Αστάνα Αρένα», οι Ρώσοι έκανε επίδειξη δύναμης και με το ευρύ 4-0 πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στον 9ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2020.

Η Ουαλία, που είχε ρεπό στην πρεμιέρα, έκανε «ποδαρικό»… με το δεξί στη διοργάνωση, επικρατώντας στο Κάρντιφ με 1-0 της Σλοβακίας, η οποία προερχόταν από τη νίκη επί της Ουγγαρίας την περασμένη Πέμπτη.

Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Το μεγάλο ντέρμπι του 3ου ομίλου ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την Γερμανία, με 3-2 επί της Ολλανδίας, ενώ στην Λευκωσία ο Εντέν Αζάρ στην 100ή συμμετοχή του με το εθνόσημο ανέβηκε στην 2η θέση των σκόρερ της Εθνικής Βελγίου.

Το ωραιότερο έως τώρα ματς των προκριματικών του EURO 2020 έγινε το βράδυ της Κυριακής (24/03) στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ. Η Ολλανδία ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο (ιδιαίτερα στην επανάληψη), αλλά στο φινάλε η Γερμανία ήταν αυτή που πανηγύρισε με το γκολ του Σουλτς στο 90΄. Τα «πάντσερ» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο 45λεπτο, αλλά οι «οράνιε» απάντησαν με ισάριθμα στο δεύτερο ημίχρονο.

Το δεύτερο χατ τρικ στους προκριματικούς του EURO 2020 (προηγήθηκε του Ραχίμ Στέρλινγκ) πέτυχε ο Εράν Ζαχάβι στο επιβλητικό 4-2 του Ισραήλ επί της Αυστρίας, ενώ το μεγάλο «μπαμ» της 2ης αγωνιστικής έγινε στην Βουδαπέστη, όπου η Ουγγαρία νίκησε με ανατροπή την Κροατία με 2-1.

«Σεφτέ» στις νίκες έκανε η Σκωτία (2-0 το Σαν Μαρίνο).