Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια για τα «Νέα Θρησκευτικά»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από Χριστιανικά Σωματεία και Θεολόγους πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια κατά των «Νέων Θρησκευτικών», το μεσημέρι της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει το μάθημα των Θρησκευτικών.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, 18:50

Ακολούθως, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Την ίδια ώρα, μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, εξέφραζε διαμαρτυρία και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων, η οποία σε συνεργασία με τα Χριστιανικά Σωματεία και τους θεολογικούς συλλόγους της χώρας αντέδρασε στον «πολυθρησκειακό προσανατολισμό» των «Νέων Θρησκευτικών», με αίτημα να μην προχωρήσει καμία αλλαγή.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους η ΑΣΠΕ και τα Χριστιανικά Σωματεία, τα «Νέα Θρησκευτικά» έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδας, υποβαθμίζουν ύπουλα το πρόσωπο του Χριστού και την αλήθεια της Ορθοδοξίας, οδηγούν στην πανθρησκεία και τον αγνωστικισμό και στηρίζουν την άνιση μεταχείριση των ορθόδοξων μαθητών σε σχέση με τις μικρές ομάδες των αλλοθρήσκων.

Η Α.Σ.Π.Ε. (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος) και τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωμάτια Αθηνών, οργάνωσαν το παλλαϊκό συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πορεία στη Βουλή, στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018, αντιδρώντας στον πολυθρησκειακό προσανατολισμό των Νέων Θρησκευτικών.

Σε ανακοίνωσή τους, καλούσαν όλους τους Έλληνες να δώσουν δυναμικά το παρόν τους στη μεγάλη ανοικτή εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Ηρακλή Ρεράκη και θέμα: «Ἡ Χριστομαχία στά νέα Θρησκευτικά καί οἱ συνέπειές της στήν ἀγωγή τῶν παιδιῶν».

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου αναφέρουν τα εξής:

Ὅλοι μαζί νά διατρανώσουμε τήν ἀντίθεσή μας στήν ἐπιβολή τῶν νέων «Φακέλων μαθήματος», ἐπειδή:

* Ἔρχονται σέ ἀντίθεση μέ τό ἰσχύον Σύνταγμα καί τούς νόμους τῆς Ἑλλάδος.

* Ὑποβαθμίζουν ὕπουλα τό πρόσωπο τοῦ Χριστοῦ καί τήν ἀλήθεια τῆς Ὀρθοδοξίας.

* Ὁδηγοῦν στήν πανθρησκεία, τόν συγκρητισμό, τόν ἀγνωστικισμό καί τήν ἀθεΐα.

* Στηρίζουν τήν ἄνιση μεταχείριση τῆς συντριπτικῆς πλειονότητος τῶν ὀρθοδόξων μαθητῶν, σέ σχέση μέ τίς μικρές ἀριθμητικές ὁμάδες τῶν ἀλλοθρήσκων.

Ὅλοι μαζί νά αγωνιστοῦμε:

Γιά νά μήν ἐπιτρέψουμε τήν ἀλλοίωση τοῦ ὀρθοδόξου φρονήματος τῶν παιδιῶν μας.

Ἡ Ἀνωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ἑλλάδος (Α.Σ.Π.Ε.) καί τά Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα Ἀθηνῶν

Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)

Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν Πανελλήνια Ἕνωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)

Πανελλήνια Ἕνωση Φίλων τῶν Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)

Πανελλήνιος Ὀρθόδοξος Ἕνωσις (Π.Ο.Ε.)

Πανελλήνιος Ἕνωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Ἀγωγή» (Γ.Ε.Χ.Α.)

Σύλλογος Ὀρθοδόξου Ἱεραποστολικῆς Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»