Δραματική προσγείωση ενός Airbus A380 στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ (Video)

Ένα δραματικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ένα τεράστιο επιβατικό αεροπλάνο, ένα Airbus A380 της Emirates, στροβιλίστηκε σε ένα διάδρομο αεροδρομίου καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί.

Το αεροσκάφος της Emirates Airlines, το οποίο είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι, είχε μόλις αγγίξει το έδαφος στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017.

Το τεράστιο αεροπλάνο γλιστρά στο διάδρομο του αεροδρομίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, καθώς χτυπήθηκε από βίαιους ανέμους.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube από τον επιθεωρητή αεροπλάνων Martin Bogdan καταγράφει το αεροπλάνο που πλησιάζει στο αεροδρόμιο.

Ο πιλότος είχε κάνει με το Airbus A380 με ασφάλεια ελιγμούς , μέχρι που η ταχύτητα των βίαιων ανέμων ξαφνικά άρχισε να αυξάνεται.

Το βίντεο δείχνει το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου, 500 θέσεων, να παρασύρεται από τους ισχυρούς ανέμους από τη μια πλευρά στην άλλη.

Τελικά ο πιλότος φέρνει το τεράστιο αεροπλάνο υπό έλεγχο μετά την ολοκλήρωση μιας πολύ επικίνδυνης προσγείωσης.

Περιγράφοντας την ταινία στο YouTube, ο Martin Bogdan δήλωσε: «Έχω κινηματογραφήσει μερικές χιλιάδες προσγειώσεις σε αρκετά αεροδρόμια στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτή η προσγείωση του Airbus A380 είναι εξαιρετικά δύσκολη και εξαιρετική. Αρχικά έμοιαζε με μια αρκετά φυσιολογική προσέγγιση, αλλά μετά την πρώτη επαφή με το έδαφος, οι πιλότοι προσπάθησαν να ευθυγραμμιστούν με το διάδρομο που φαινόταν αρκετά απίστευτο. Δεν έχω δει ποτέ μια τέτοια τρομερή αντίδραση ενός αεροπλάνου μετά από ένα touchdown. Μπορείτε να δείτε ότι οι πιλότοι προσπάθησαν να ευθυγραμμιστούν με το διάδρομο χρησιμοποιώντας το ουραίο πηδάλιο και ευτυχώς λειτούργησε».