Άνετη πρόκριση του Ολυμπιακού, 4-0 τη Βικτόρια Πλζεν – Πόσα χρήματα θα πάρει από UEFA

Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 της Βικτόρια Πλζεν και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την τουρκική Μπασακσεχίρ. Οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο λεπτό σφυροκόπησαν τους Τσέχους και δεν τους άφησαν να απειλήσουν καθόλου την εστία του Σα. Ο Γκιγιέρμε στο 51΄ έκανε το 1-0, στο 69΄ ο Γκερέρο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στο 73΄ με το αυτογκόλ του Ρέζνικ έγινε το 3-0. Στο 82΄ ο Σεμέδο διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ στο 2΄ είχε δοκάρι ο Γκιγιέρμε.

Ο Ολυμπιακός ήθελε ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να διώξει το άγχος και γι αυτό τον λόγο άσκησε έντονη πίεση με το καλημέρα. Στην πρώτη φάση του αγώνα, μάλιστα στάθηκε άτυχος, καθώς μετά από κόντρα του Γκιγιέρμε η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον επιθετικό μονόλογο, μιας και είχαν «κατασκηνώσει» έξω από την περιοχή της Πλζεν χωρίς, ωστόσο να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο γκολ.

Παρά το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει. Στο 51′ ο Γκιγιέρμε έκοψε το γόρδιο δεσμό και με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά, έκανε το 1-0. Στο 64′ οι Πειραιώτες άγγιξαν και το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μασούρας αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Πέντε λεπτά αργότερα μετά από ατομική προσπάθεια ο Γκερέρο έκανε το 2-0 και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση για τον Ολυμπιακό.
Η επιθετική πολιορκία για τους γηπεδούχους συνεχίστηκε και στο 73′ μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Μασούρα η μπάλα βρήκε στον Ρέζνικ και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα του Χρούσκα κάνοντας το 3-0. Στο 82′ ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μεριά έκανε το σουτ, αλλά ο Χρούσκα δεν έδιωξε σωστά και ο επερχόμενος Σεμέδο έκανε το 4-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού.

*** Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε να δει από κοντά τα εντός έδρας ματς όλων των ελληνικών ομάδων για τα Κύπελλα Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.  «Η κυβέρνηση είναι κοντά σε όλο τον ελληνικό αθλητισμό και σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλες οι ελληνικές ομάδες να διαπρέψουν. Να δώσουν τις μάχες τους και να τις κερδίσουν, να προσφέρουν ωραίο θέαμα και να ικανοποιήσουν το σύνολο του κοινού. Η κυβέρνηση είναι κοντά στο υγιές ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάναμε μία καλή αρχή σε ότι αφορά τις σχέσεις μας με τους θεσμικούς παράγοντες» ανέφερε χαρακτηριστικά

Διαιτητής: Μαρτίνεθ (Ισπανία)
Κάρτες: Τσιμίκας – Μπράμπετς, Χόρι

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (85′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (66′ Καμαρά), Μασούρας, Γκερέρο (80′ Ελ Αραμπί)
Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Χρούσκα, Χλούσεκ, Καγιάμπα (55′ Κόβαρικ), Κόπιτς, Ρέζνικ, Κρμέντσικ, Χροσόφσκι, Μπράμπετς, Κάλβαχ (79′ Γιάνοσεκ), Μίχαλικ (74′ Χόρι), Πέρνιτσα

Τα χρήματα που εξασφάλισε ο Ολυμπιακός από την πρόκριση

Η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Βικτόρια Πλζεν απέφερε στους «ερυθρόλευκους» τα πρώτα διόλου ευκαταφρόνητα χρήματα από την UEFA, καθώς θα καρπωθούν περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, με την παρουσία τους στο γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League εξασφάλισαν θέση στους ομίλους του Europa League, δηλαδή συνέχεια στην Ευρώπη, στο σενάριο που οι αγώνες με την Μπασακσεχίρ δεν εξελιχθούν ιδανικά.

Μαρτίνς: «Ήμασταν αποτελεσματικοί»

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός για την εποχή που διανύουμε, άκρως ουσιαστικός και με το εμφατικό 4-0 απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν, στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», έκανε το καθήκον του και προκρίθηκε στο γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League. Ως εκ τούτου, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος και ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, παρά την «γκρίνια» του σε κάποιες περιπτώσεις για την τελική πάσα.