Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000 που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Απριλίου 2018 λίγο πριν προσγειωθεί, 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με ανάρτηση του στο λογαριασμό του στο Twitter επιβεβαίωσε το θάνατο του Έλληνα πιλότου. Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον 34χρονο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, πατέρα και σύζυγο, γεννημένο στο Μαυροβούνι Καρδίτσας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, 17:26

Συγκεκριμένα ο ΥΕΘΑ γράφει στην ανάρτηση του: «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιτότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, γεννημένος το 1984 στο Μαυροβούνι Καρδίτσας, ήταν ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης, 9 μίλια βορειανατολικά της Σκύρου. Ο ιπτάμενος που έχασε τη ζωή του υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Mirage 2000-5 ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αυτού του τύπου που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών, και μετά την αναχαίτηση επέστρεφε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του νησιού όταν χάθηκε το στίγμα του. Η ελληνική πλευρά αποκλείει εχθρική ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα Τούρκους αξιωματούχους αναφέρουν ότι πράγματι είχε γίνει αναχαίτιση, αλλά όταν έπεσε το ελληνικό μαχητικό, δεν υπήρχε κάποιο τουρκικό αεροσκάφος κοντά.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, το ΓΕΑ αναφέρει:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».

Διαβάστε επίσης:

Τριήμερο πένθος για τον πιλότο του Mirage 2000 – Συλλυπητήρια πολιτικών

Μηνύματα Τσίπρα – Μητσοτάκη για το θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου