Στους 80 οι νεκροί σε Βουτζά-Μάτι

Στους 80 έχουν φτάσει μέχρι τώρα οι νεκροί από την ολέθρια πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στην Καλλιτεχνούπολη και έφτασε μέχρι το Μάτι, όπου και συντελέστηκε η μεγάλη τραγωδία, καθώς βρέθηκαν δύο ακόμη πτώματα σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό σώμα, ενώ κατέληξε και ένας ακόμη άνθρωπος που νοσηλευόταν στο Θριάσιο (σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ). Πρόκειται -σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας- για 84χρονο, που έφερε σοβαρά εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του σώματός του.

Στους 79 νεκρούς έχουν φτάσει μέχρι τώρα τα θύματα της ολέθριας πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Καλλιτεχνούπολη και έφτασε μέχρι το Μάτι, όπου και συντελέσθηκε η μεγάλη τραγωδία, σύμφωνα με ενημέρωση το πρωί της Τετάρτης 25-7-2018 από την εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Συμπλήρωσε ότι αρκετοί από τους αγνοούμενους επιστρέφουν στα σπίτια τους χωρίς να ενημερώσουν τις αρχές ότι έχουν επιζήσει.

Για 3η ημέρα παραμένουν σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Κινέτα και  Καλλιτεχνούπολη

Οι πυρκαγιές στην Κινέτα και την Καλλιτεχνούπολη παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη για τρίτη ημέρα. Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι. Σημειώνεται, ότι χθες εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες, 3 μηχανήματα του Στρατού, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας υπάρχει και η αρωγή των εναέριων μέσων, 3 ελικοπτέρων και 2 αεροσκαφών.

Παράλληλα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής, επιχειρούν τώρα 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντές με 6 οχήματα, 10 υδροφόρες, 5 μηχανήματα του Στρατού και 1 ελικόπτερο.