Στην ντουλάπα του σπιτιού στο Π. Φάληρο κρυβόταν για 14 ώρες ο 4ος ληστής

Κρυμμένος στην ντουλάπα του σπιτιού που διέπραξαν την ένοπλη ληστεία ήταν επι 14 ώρες ο τέταρτος εκ των δραστών στο Παλαιό Φάληρο, από το πρωί της Δευτέρας, χωρίς να τον πάρουν είδηση οι αστυνομικοί, που υποτίθεται ότι είχαν κάνει φύλλο και φτερό το διαμέρισμα.

Μάλιστα, η Σήμανση είχε πάρει αποτυπώματα από τις πόρτες τις ντουλάπας, αλλά κανείς δεν κοίταξε πιο μέσα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο διαμέρισμα όπου είχαν ακινητοποιήσει τη γυναίκα και την οικιακή βοηθό χτες το πρωί οι τέσσερις ληστές, στον 8ο όροφο της πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, εισέβαλαν πάνω από 20 αστυνομικοί, που είχαν ειδοποιηθεί από τον γιο της 64χρονης, ο οποίος έβλεπε από τις κάμερες τη ληστεία.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους ληστές στα μπαλκόνια και συνέλαβαν τους δύο, στον τέταρτο όροφο. Στη συνέχεια, έψαξαν όλα τα διαμερίσματα σχολαστικά, μέχρι που βρήκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου νεκρό τον τρίτο ληστή. Στο διαμέρισμα της ληστείας, όμως, δεν σκέφτηκε κανείς να ψάξει.

Γύρω στις 11 χτες το βράδυ και αφού είχε τελειώσει και η Σήμανση η 64χρονη και η οικιακή βοηθός επέστρεψαν στο σπίτι.

Τότε, έγινε και η εκπληκτική αποκάλυψη από τον γιο της 64χρονης γυναίκας, ο οποίος άνοιξε την ντουλάπα γιατί κάτι του μύριζε και έπεσε πάνω στον ληστή, ο οποίος δεν είχε βγάλει ούτε λεπτό την κουκούλα και έτσι δεν είδε το πρόσωπο του.

Όπως αποδείχτηκε ο δράστης είχε αφοδεύσει μέσα στην ντουλάπα, πιθανόν από την αγωνία του και αυτό μύρισε στον γιο της γυναίκας.

Μόλις ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, ο ληστής τον απείλησε με όπλο, διατάζοντας τον να μην φωνάξει, τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν ακόμα στη γειτονιά.

Ο γιος της 64χρονης ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο δράστης έφυγε, αλλά ήταν πλέον αργά.

Για την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και αυτή την ώρα λαμβάνονται καταθέσεις από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την χθεσινή ληστεία, η οποία συνοδεύτηκε από το λάθος να μην εντοπιστεί ο ληστής που είχε κρυφτεί στην ντουλάπα και τελικά να αποδράσει, αφού πρώτα είχε παραμείνει για ώρες στην ντουλάπα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση διενεργείται έλεγχος.

«Σχετικά με τη χθεσινή ληστεία στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και τη σύλληψη δυο από τους δράστες, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών».

Θυμίζουμε ότι ληστεία θρίλερ και άγρια καταδίωξη, που κατέληξε στο θάνατο του ενός δράστη και στη σύλληψη δύο ακόμη, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι πολυκατοικίας, σημειώθηκε στις 10:10 το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου 2017, στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως έγινε γνωστό απο την αστυνομία, άγνωστοι εισέβαλαν σε διαμέρισμα του 8ου ορόφου πολυκατοικίας, όπου μένει ηλικιωμένο ζευγάρι και με την απειλή πιστολιού επιχείρησαν να τους ληστέψουν. Προφανώς, όμως, κάτι αντελήφθη ο γιος του ζευγαριού, ο οποίος μένει στο επάνω διαμέρισμα, και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Επιτόπου έσπευσαν περιπολικά και μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ και οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή, πριν προλάβουν να φύγουν οι ληστές.

Δύο δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν από τα μπαλκόνια διπλανών διαμερισμάτων, αλλά εγκλωβίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Οι δύο συλληφθέντες κατάγονται από Ρωσία (40 ετών) και Αρμενία (35 ετών), ενώ ο νεκρός είναι Μολδαβός (41 ετών). Αγνωστη παραμένει η ταυτότητα του συνεργού τους που διέφευγε τη σύλληψη.

Οι δράστες έχουν πλούσιο «βιογραφικό», καθώς είναι σεσημασμένοι για ληστείες και κλοπές και φέρονται να έχουν αποφυλακιστεί χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Ενδεικτικά, ο Ρώσος το 2009 κατηγορήθηκε για ληστεία στο υποκατάστημα Eurobank Καλλιθέας. Kατά τη διαφυγή του είχε τραυματίσει έναν ιδιώτη και ένα 9χρονο κορίτσι. Παρομοίως, το 2011 είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι.

Ο νεκρός Μολδαβός είχε κατηγορηθεί για δολοφονία ενός χρυσοχόου το 2006 και αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Αλικαρνασσού το 2015. Καταδίκες για διακεκριμένες κλοπές είχε και ο 35χρονος Αρμένιος.

ΝΔ: Ευεργετηθέντες του νόμου Παρασκευόπουλου, οι ληστές του Π. Φαλήρου

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη ληστεία στο Π. Φάληρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά, κάποιοι επικίνδυνοι κακοποιοί, ευεργετηθέντες από το νόμο Παρασκευόπουλου, πριν καν προλάβουν να βρεθούν ελεύθεροι, αποπειράθηκαν να ληστέψουν, οπλισμένοι σαν αστακοί, με βίαιο τρόπο, φιλήσυχους πολίτες μέσα στο σπίτι τους, μέρα μεσημέρι. 

Για μια ακόμη φορά, οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, με υψηλό επαγγελματισμό και αξιοθαύμαστη αυτοθυσία, “έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά”. 

Για πόσο ακόμη η ελληνική κοινωνία θα ζει με τον κίνδυνο της ανασφάλειας; Για πόσο ακόμη θα πληρώνει τις ιδεοληψίες αυτής της ανεκδιήγητης Κυβέρνησης;»