Σάλος μετά το ρεκόρ θανάτων εξαιτίας covid-19 στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά το ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της covid-19 στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, από τους 41 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, οι 40 πέθαναν μέσα στη μονάδα ενώ ένας ασθενής απεβίωσε 2-3 μέρες μετά εκτός νοσοκομείου. Εξάλλου και από τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ, απεβίωσε το 12,7% ενώ ο πανελλαδικός μέσος όρος είναι στο 2%.

Σύμφωνα με καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπ. υγείας, Μάριου Σαλμά, όταν ρώτησε τον διοικητή του νοσοκομείου εάν γνωρίζει για τους θανάους στο νοσοκομείο και αν έχει κάνει κάτι σχετικά με το γεγονός, αυτός του απάντησε ότι είναι λογιστής (οικονομολόγος) και όχι γιατρός ώστε να κάνει κάτι περισσότερο.

Οι ανωτέρω καταγγελίες προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου

Κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου έτσι ώστε να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια το νοσοκομείο να κάνει μια καινούργια αρχή. Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σε υγειονομικές δομές της πόλης των Πατρών και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

«Είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Εφόσον αυτή δεν δοθεί, την Δευτέρα ο διοικητής θα παυθεί από τα καθήκοντα του», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμανης.

Πρόσθεσε ότι πάντα την ευθύνη την φέρει ο επικεφαλής της μονάδας. «Θα δούμε τι έχει συμβεί θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά το τονίζω ξανά, πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση για το νοσοκομείο Αγρινίου. Να μην σπέρνουμε τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι όλες οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας. Χρειάζεται μια νέα αρχή.»