Ρόδος: Ζητούνται ξενοδοχοϋπάλληλοι

Προσωπικό για τα ξενοδοχεία της Ρόδου, από άλλες περιοχές της Ελλάδος, αναζητούν για τη φετινή τουριστική σεζόν οι επιχειρηματίες του νησιού, για να μπορέσουν να στελεχώσουν τα ξενοδοχεία τους φέτος, αφού λόγω της καλής σεζόν έχουν σχεδόν προσληφθεί όλοι οι Ροδίτες ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης μέχρι και στον ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης απευθύνονται ξενοδόχοι, από τη Ρόδο, για να προσλάβουν προσωπικό, αφού η ζήτηση φέτος είναι μεγάλη.

Ο κ. Σταμούλης τόνισε ότι το 70% των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου έχει ήδη προσληφθεί στα ξενοδοχεία και περιμένουν να προσληφθούν και οι υπόλοιποι, μετά τις 15 Μαΐου, που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία.

Μάλιστα, το πρόβλημα κατά τον ίδιο είναι ότι δεν θα έχουμε εργαζόμενους να δουλέψουν στα ξενοδοχεία, αφού τόσο μεγάλη είναι φέτος η ζήτηση για ξενοδοχοϋπαλλήλους. Ενδεικτικά, ο κ. Σταμούλης ανέφερε ότι, πολλοί ξενοδόχοι, ήδη έχουν απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας και ζητούν εργαζόμενους για τη φετινή σεζόν, κυρίως μάγειρες και σερβιτόρους. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα καλυφθούν όλες οι θέσεις και ότι όλα θα πάνε καλά με τη σεζόν, αφού μετά τις 15 Μαΐου περιμένουμε, όπως είπε, «κοσμοπλημμύρα» στο νησί.