Το Σάββατο κατατίθεται το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα

Για αύριο το μεσημέρι αναβλήθηκε τελικά η κατάθεση της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών στη Βουλή που αφορά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος.

Το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα αναμενόταν να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή προκειμένου να έχουν οι βουλευτές δύο ημέρες στη διάθεσή τους για να το μελετήσουν. Τελικά, όμως, η κατάθεση θα γίνει αύριο καθώς παραμένουν εκκρεμότητες σε αρκετές ρυθμίσεις. Η μικρή αναβολή δεν αναμένεται να επηρεάσει όμως τον προγραμματισμό της επείγουσας συζήτησης και επεξεργασίας του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και την Ολομέλεια.

Το πολυνομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις» θα ενταχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές τη Δευτέρα 15 Μαΐου στη 13:00. Οι κοινές συνεδριάσεις των επιτροπών θα έχουν διήμερη διάρκεια και θα κληθούν κανονικά οι αρμόδιοι φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους. Διήμερη θα είναι και η συζήτηση στην Ολομέλεια τους σώματος αρχής γενομένης από το πρωί της Τετάρτης 17 Μαΐου. Η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης 18 Μαΐου.