Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Πρέβεζα – Υλικές ζημιές

Έντρομοι βγήκαν από τα σπίτια τους στις 4:30 τα ξημερώματα της Τρίτης 5-2-2019 οι κάτοικοι της Πρέβεζας αλλά και άλλων παραλιακών χωριών όπως το Κανάλι και η Πάργα, από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Για περίπου τέσσερα λεπτά προκλήθηκε γενική διακοπή ρεύματος. Αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό λόγω ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης οι οποίες σταδιακά αποκαθίστανται.

Κλιμάκια του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησαν τους ελέγχους από νωρίς το πρωί, πρώτα από τα σχολεία, ενώ έχουν σημειωθεί κάποιες ζημιές σε παλιές κατοικίες και ρωγμές σε σπίτια. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο σεισμός έγινε αισθητός και στα Ιωάννινα, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η οποία με το πρώτο φως της ημέρας θα επεκτείνει τους ελέγχους της σε ολόκληρη την περιοχή.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης δήλωσε πως ο σεισμός βρήκε τους κατοίκους στα κρεβάτια τους και τους ταρακούνησε έντονα. Ακόμη, προσέθεσε πως έπεσαν αντικείμενα στα σπίτια, χωρίς πάντως, μέχρι στιγμής, να υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές.

Όπως ανέφερε επίσης ο δήμαρχος, στην ίδια περιοχή πριν λίγες ημέρες είχε καταγραφεί μία ακόμη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, η οποία επίσης είχε γίνει ιδιαίτερα αισθητή στους κατοίκους.