Σε δυστύχημα και όχι εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του φοιτητή στην Κάλυμνο

Σε δυστύχημα οφείλεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας και δηλώσεις του ιατροδικαστή της Ρόδου, ο θάνατος του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο.

Ειδικότερα, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο Νίκος Χατζηπαύλου πιθανότατα έπεσε από τα βράχια, ενδεχομένως στην προσπάθειά του να κάνει αναρρίχηση. Οι κακώσεις στο σώμα του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προήλθαν από την πτώση και τα χτυπήματα στα βράχια. Το ίδιο ισχύει για το βαθύ τραύμα που έφερε στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του άτυχου φοιτητή δεν ήταν ακαριαίος. Φαίνεται ότι ο ίδιος υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του ύστερα από αρκετές ώρες ή και μέρες, καθώς δεν ήταν σε θέση να καλέσει σε βοήθεια.

Τέλος, η αστυνομία έδωσε την απάντηση και σε ένα ακόμα κρίσιμο ερωτηματικό. Το γεγονός ότι το άψυχο σώμα του φοιτητή βρέθηκε σε διαφορετικό σημείο από αυτό που σημειώθηκε το ατύχημα. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι αρχές υποστηρίζουν ότι το πολύ νερό που έπεσε στην περιοχή λόγω της κακοκαιρίας, δημιούργησε τις συνθήκες ώστε το πτώμα να μετακινηθεί και να καταλήξει στο σημείο όπου το βρήκε το 15χρονος.

Το πτώμα του άτυχου φοιτητή εντόπισε ένας 15χρονος λίγο πριν της 5.00  το απόγευμα  του Σαββάτου ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή για να κόψει κλαδιά για ξόβεργα. Μόλις αντίκρισε τη σορό άρχισε να φωνάζει και γείτονες που έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει, ενημέρωσαν άμεσα το ΑΤ Καλυμνίων.

Άμεσα στο χώρο έσπευσαν ο διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων και στελέχη που διερευνούν την υπόθεση. Στο νησί αναμένεται να φτάσει κλιμάκιο εξειδικευμένων αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Ο 21χρονος φοιτητής ήταν άγρια χτυπημένος σε πρόσωπο, χέρια και πόδια. Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για σφαίρα στο κεφάλι. Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν άγριο ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του νησιού, στο σημείο που βρέθηκε το ποδήλατο συχνάζουν παραβατικά στοιχεία, καθιστώντας το επικίνδυνο.

Το πτώμα του άτυχου νεαρού ο οποίος ήταν αγνοούμενος από την περασμένη Κυριακή, βρέθηκε 200 περίπου μέτρα από το σημείο όπου είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες το ποδήλατό του.