Σε ύφεση οι φωτιές σε Ανάβυσσο και Σπέτσες – 54 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν πλέον να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 1-8-2017 σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, στις Σπέτσες.
Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ σε κάποια στιγμή πέρασε μέσα από οικισμό που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς, όμως, να έχουν αναφερθεί ζημιές στην Πυροσβεστική.
Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 49 ατόμων, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, 11:00

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καλύτερη είναι πλέον η εικόνα της φωτιάς στις Σπέτσες. Ειδικότερα, στην Ανάβυσσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν με μεγάλη προσπάθεια και παρά τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, επίσης χθες το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, στις Σπέτσες. Η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ σε κάποια στιγμή πέρασε μέσα από οικισμό που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί ζημιές, μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, στην Πυροσβεστική. Μόλις νύχτωσε αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, ενώ, όπως τόνισε πριν από λίγο στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, η εικόνα της πυρκαγιάς δείχνει να είναι καλύτερη.

Θυμίζουμε ότι υπό έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 1-8-2017 η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 31 Ιουλίου σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς – Συνολικά 54 εστίες φωτιάς

Πολύ υψηλός είναι, σήμερα, ο κίνδυνος πυρκαγιάς (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, καθώς και τη Σκύρο, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, οι οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές, η κατάσταση έχει ως εξής:

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση προχθές το απόγευμα, στην περιοχή Καλύβια Θορικού Αττικής είναι οριοθετημένη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 20 ατόμων, 2 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την Περιφέρεια Αττικής και 2 ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου.

Οριοθετημένη είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Αγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου Αττικής, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες μέσα στην περίμετρο της καμένης έκτασης, είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 49 ατόμων, 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, 3 υδροφόρες από την Περιφέρεια, 4 εθελοντές και 2 ειδικά μηχανήματα.

Σε ύφεση είναι πλέον και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, προχθές το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκορίζι Μεσσηνίας, ενώ στο σημείο επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Επίσης, σε ύφεση είναι και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στο Σουλινάρι Μεσσηνίας και στο Αδάμιο Αργολίδας. Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μεσσηνία επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην Αργολίδα 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, καθώς και τη Σκύρο.