Σπυράκη: Τυχαία η συνάντηση με τον Ζάεφ

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο ΣΚΑΙ και μιλώντας για το δημοσίευμα της FAZ δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια δημόσια συνάντηση. Ο κ. Ζάεφ ήρθε για τη σύνοδο των σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες το Δεκέμβριο. Ήταν μια συνάντηση και εκεί η τοποθέτησή μου ήταν ξεκάθαρη. Με ρώτησε “τι θα κάνετε;” και του είπα ότι εμείς θα ψηφίσουμε εναντίον του συμβιβασμού που προωθεί ο κ. Τσίπρας, της συμφωνίας που προωθεί ο κ. Τσίπρας. Μέχρι εκείνη την περίοδο μάλιστα δεν είχαμε επίσημη ενημέρωση γιατί όλη η εικόνα που είχαμε ήταν από τις εφημερίδες. Του εξήγησα ότι οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχει μακεδονική εθνικότητα και συζήτηση για μακεδονική γλώσσα εμάς μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους και ότι η ΝΔ είναι εναντίον του προωθούμενου συμβιβασμού. Ακριβώς τα ίδια λέμε στο εσωτερικό και εξωτερικό και τα λέμε με τον ίδιο τρόπο».

Η κα Σπυράκη πρόσθεσε: «Την αντίθεσή μας στη συμφωνία και ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να την υπερψηφίσουμε, ο κ. Ζάεφ τη γνώριζε το Γενάρη, μόλις ξεκίνησε η συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς εκεί, και είπε “κοιτάξτε, ας τρέξουμε να το κλείσουμε με τον Τσίπρα γιατί με τον Μητσοτάκη δεν έχουμε καμία πιθανότητα”».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξήγησε ότι δεν υπήρξε δεύτερη συνάντηση και πως αν έκανε ο δημοσιογράφος της FAZ τον κόπο θα έβλεπε ότι στις 19 Μαίου ήταν ημέρα Σάββατο και τα Σάββατα οι ευρωβουλευτές είναι στις πατρίδες τους.

«Κατά καιρούς έχει υποστηρίξει απίστευτες ανακρίβειες», συνέχισε η κα Σπυράκη και συμπλήρωσε: «Μένοντας στα πρακτικά, διατυπώσαμε την ξεκάθαρη τοποθέτησή μας και αυτή την είπα με το στόμα μου στο βήμα της Βουλής της ΠΓΔΜ μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Ήταν από κάτω οι βουλευτές του κ. Ζάεφ και πρόσωπα όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του ο οποίος συμμετείχε και στη συνάντηση τον Ιανουάριο. Ουδείς υποστήριξε ότι είχαν άλλη εικόνα για εμάς».