Αναστολή της στάσης εργασίας σε προαστιακό και τρένα την Πέμπτη 10-5-2018

Αναστολή της στάσης εργασίας αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών που είχε προκηρυχθεί στον προαστιακό και τα υπόλοιπα δρομολόγια τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για αύριο από τις 11:00 έως τις 15:00.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αναστέλλει την προγραμματισμένη στάση εργασίας γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνεται νέα παράταση από το ΤΑΙΠΕΔ για την κατάθεση προσφοράς από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την απόκτηση της ΕΕΣΣΤΥ. Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο δηλώνουν την αντίθεσή τους στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και τονίζουν πως θα επανέλθουν με νέα ανακοίνωσή τους για το πότε θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας.

Η στάση εργασίας προκηρύχθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και αφορούσε τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ ΑΕ, την ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, την ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ σε ολόκληρο το δίκτυο.

Η στάση εργασίας θα γινόταν με αφορμή την προθεσμία κατάθεσης βελτιωμένης προσφοράς από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση της ΕΕΣΣΤΥ.

Οι προηγούμενες στάσεις εργασίας, που είχαν ανακοινωθεί, ανεστάλησαν, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ είχε δώσει παρατάσεις για τον διαγωνισμό.