Αναστολή της στάσης εργασίας στο μετρό την Τρίτη 10-4-2018

Αναστέλλουν την προγραμματισμένη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει για την Τρίτη του Πάσχα, από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9 το πρωί, οι εργαζόμενοι στο μετρό.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) με σημερινή του ανακοίνωση δηλώνει ότι «κατανοώντας τις ιδιαιτέρως αυξημένες κοινωνικές ανάγκες των εκδρομέων λογω των Αγίων ημερών του Πάσχα σε συνεννόηση με εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς αποφάσισε την ολιγοήμερη αναστολή της στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί από το σωματείο για την Τρίτη 10/4/2018».

Όπως ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας, θα προχωρούσαν σε προειδοποιητική στάση εργασίας λέγοντας «όχι στη διάλυση και απαξίωση των δομών και των υποδομών του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας».

Κάνουν λόγο για «τεράστιες ελλείψεις σε ανταλλακτικά, αναλώσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, μέσα ατομικής προστασίας, αλλά και προσωπικού που αποτελούν απαράβατη συνθήκη για την εύρυθμη λειτουργία ενός σιδηροδρόμου και έχουν φέρει εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και εργαζόμενους σε οριακά πλέον σημεία».

«Η ΣΤΑ.ΣΥ οδηγείται σε έναν Γολγοθά με τη διοίκηση και την πολιτική ηγεσία να παίζουν εναλλάξ το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.