Στην Κομοτηνή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Τη Θράκη επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ και τα μέλη της αποστολής της τουρκικής κυβέρνησης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, 17:24

Το προεδρικό αεροσκάφος αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο μετά τις 10:00 και έφτασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου τον κ. Ερντογάν, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, υποδέχτηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Στις 12:25 ο Τούρκος Πρόεδρος επισκέφτηκε το τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής, για την προσευχή της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το προγραμμα στις 13.30 θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο “Chris and Eve Mansion” και στις 16.00 θα αναχωρούσε από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για την Τουρκία.

Στο μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο ο Τούρκος Πρόεδρος

Το μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Προεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά την προσευχή στο τζαμί της πόλης, Κιρ Μαχαλλέ.

Ο κ. Ερντογάν περπάτησε από το τζαμί ως το σχολείο, και στη διάρκεια της διαδρομής μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας είχαν συγκεντρωθεί στις δυο πλευρές του δρόμου, προκειμένου να τον δουν από κοντά και να τον χειροκροτήσουν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος χαιρέτισε πολλούς από αυτούς και είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους ενώ δέχθηκε και δώρα.

Στην είσοδο του σχολείου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, που έχει την ευθύνη να συνοδεύει τον Τούρκο Πρόεδρο καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης, παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Αχμέτ Ιλχάν.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της προσευχής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επισκεφθεί το σχολείο, όπου χαιρέτισαν τους μαθητές, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

Στο σχολείο ο κ. Ερντογάν συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές στην αυλή, όπου, εκτός από μαθητές είχαν συγκεντρωθεί και μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, όπως και έξω από αυτό.