Συνελήφθη ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη – Τη σκότωσε για 25 ευρώ

Ένας Έλληνας, ηλικίας 58 ετών, προσήχθη το πρωί της Τρίτης 7-11-2017 στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα στο Β’ Νεκροταφείο Αθνών. Μερικές ώρες αργότερα φέρεται να ομολόγησε την πράξη του. Ο ύποπτος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ είχε επιχειρήσει μια ώρα μετά το φόνο της Δώρας να πουλήσει το κινητό της σε κατάστημα αλλοδοπού στη οδό Μενάνδρου. Εργαστηριακά ευρήματα, όπως DNA σε αποτσίγαρα που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας επιβεβαιώνουν την παρουσία του 58χρονου στη σκηνή του εγκλήματος, ενώ  μιάμιση ώρα μετά τον φόνο πούλησε το κινητό τηλέφωνο του θύματος για 20 ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 58χρονος πούλησε το κλεμμένο κινητό για 20 ευρώ, καθώς και ότι μέσα στην τσάντα της η 32χρονη Δώρας Ζέμπερη είχε το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, 13:52

Ξυλοκοπήθηκε άγρια ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Άγρια επίθεση δέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 8-11-2017 κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια ο 58χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Συγγγενείς του θύματος, αλλά και πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό γύρω του και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Οι αστυνομικοί τελικά κατάφεραν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο για να αποχωρήσουν συγκρατώντας τη μητέρα του θύματος που φώναζε με λυγμούς «θάνατος στον δολοφόνο» και τον πατέρα, ο οποιος φώναζε «αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου».

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί.

Σε χαρτοπετσέτες βρέθηκε το βιολογικό υλικό του 58χρονου δράστη

Σε δύο χαρτοπετσέτες που ήταν εμποτισμένες με αίμα της άτυχης Δώρας Ζέμπερη και οι οποίες ήταν κοντά στο σημείο της δολοφονίας στο δεύτερο νεκροταφείο Αθηνών, βρέθηκε το βιολογικό υλικό του δράστη, που κατακρεούργησε την 32χρονη εφοριακό.

Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής κατά τη σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας της 32χρονης από τον 58χρονο, ενώ σημειώθηκε ότι ο δράστης, που είναι χωρισμένος και έχει μια κόρη, είχε συλληφθεί και φυλακισθεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή 37,5 κιλά χασίς και αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με πληροφορίες με τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο δράστης, που είναι τοξικομανής, φεύγοντας από το κοιμητήριο – πηδώντας από τη μάντρα πέταξε το μαχαίρι και την ματωμένη του μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, καθώς και την τσάντα του θύματος, για την οποία επέστρεψε αργότερα και την έκαψε.

Στη συνέχεια ο 58χρονος πήγε στην περιοχή της Ομόνοιας για να πωλήσει το κινητό τηλέφωνο, έναντι 20 ευρώ, της άτυχης γυναίκες, όπου εντοπίστηκε και το στίγμα του.

Η εικόνα του δράστη έχει καταγραφεί από βιντεοκάμερα του καταστήματος.

Ο δράστης κατάφερε 14 μαχαιριές στην άτυχη γυναίκα όταν εκείνη πήγε στο μνήμα φίλου της, ενώ της πήρε την τσάντα με όλα τα προσωπικά αντικείμενά της.

Πως τον εντόπισαν

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης, το πρόσωπο του οποίου έχει καταγραφεί από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το Κοιμητήριο, πήγε στη συνέχεια στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 32χρονης και έδωσε το κινητό της τηλέφωνο σε κλεπταποδόχο. Αργότερα αναμένεται αναλυτική ενημέρωση για την πολύκροτη αυτή υπόθεση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του ακολουθώντας το ίχνος του κινητού που φέρεται ότι αφαίρεσε από την άτυχη 32χρονη. Το κινητό εξέπεμπε σήμα για ώρες μετά την άγρια δολοφονία στο Δεύτερο Νεκροταφείο. Τα ίχνη από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας οδήγησαν στην περιοχή της Ομόνοιας. Εκεί εστίασαν τις έρευνες οι αστυνομικοί.

Κλιμάκια αστυνομικών μετέβησαν στην οδό Μενάνδρου και έπειτα από έρευνα εντόπισαν το μαγαζί στο οποίο ο 58χρονος πούλησε τη συσκευή. Ηλεγξαν το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας και «απομόνωσαν» τη φωτογραφία του υπόπτου. Αμέσως μετά, συγκροτήθηκαν ειδικές ομάδες για τον βρουν και να τον συλλάβουν. Απαιτήθηκε έρευνα 10 ημερών, προκειμένου οι αστυνομικοί να τον εντοπίσουν το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Ριζούπολης, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σπίτι της Δώρας Ζέμπερη.

Η αστυνομία, που ήταν στα ίχνη του δράστη, είχε την εικόνα του και από κάμερες επιχειρήσεων, που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο. Το πιθανότερο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, είναι μετά την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, με 14 μαχαιριές, ο δράστης να μην έφυγε από την κύρια είσοδο, αλλά από άλλο σημείο του κοιμητηρίου.

Άνδρες της Αστυνομίας ερεύνησαν σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων τους δρόμους γύρω από το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών για να βρουν την τσάντα που έκλεψε από την άτυχη Δώρα ο δράστης της δολοφονίας, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, βρήκαν 4-5 άλλες τσάντες τις οποίες και έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τυχόν ευρήματα, DNA κλπ.

Η πιθανότερη εκδοχή, όπως είχαν τονίσει, εδώ και ημέρες, έμπειροι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αφού δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμου του περιβάλλοντος της 32χρονης, ήταν η ληστεία μετά φόνου.