Στις 3 Απριλίου 2017, παρουσία Τρίπρα, τα εγκαίνια στα Τέμπη

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, θα πραγματοποιηθούν τελικά τα εγκαίνια για την ολοκλήρωση των έργων στα Τέμπη και όχι την πρώτη ημέρα του Απριλίου, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη Τύπου της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» Ειρήνη Ζαβρίδου δήλωσε: «Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, μας ενημέρωσαν ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στα εγκαίνια για την ολοκλήρωση των έργων στην κοιλάδα των Τεμπών, την πρώτη ημέρα του Απριλίου» και συμπλήρωσε: «Η τελετή εγκαινίων μετατίθεται για τη Δευτέρα 3 Απριλίου έτσι ώστε να μπορέσει να παραστεί και ο πρωθυπουργός».

Πρόκειται για το έργο κατασκευής τμήματος της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, το οποίο περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο 25 χλμ, τρεις δίδυμες υπερσύγχρονες σήραγγες που θα παρακάμπτουν την κοιλάδα των Τεμπών, αλλά και τις γέφυρες που οδηγούν στις σήραγγες. Οι σήραγγες έχουν μήκος περίπου 11 χλμ, ενώ ξεχωρίζει αυτή των Τεμπών, η οποία είναι 6 χλμ και αποτελεί τη μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων.

Τα έργα εντάσσονται στο τμήμα Μαλιακός – Κλειδί του αυτοκινητοδρόμου, ενώ με το τμήμα αυτό του ΠΑΘΕ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη οδική σήραγγα των Βαλκανίων, μήκους 6 χλμ, ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας – Θεσσαλονίκης, μήκους περίπου 550 χλμ. «Η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων έχει ολοκληρωθεί», όπως είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μετά από την ενημέρωση που είχε λάβει για την πορεία των έργων.

Να σημειωθεί ότι από αρχές Απρίλη και κάθε εβδομάδα θα γίνεται μια παράδοση, των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Πρώτος δρόμος που παραδίδεται είναι της σήραγγας των Τεμπών, του Πλαταμώνα, και της παράκαμψης του πέταλου του Μαλιακού ολοκληρωμένο στο 100% του έργου.

Δεύτερος αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται είναι της Κορίνθου-Πατρών πριν το Πάσχα, ενώ θα ακολουθήσουν ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, ο Ε65, και η Ιόνια Οδός.