Στον εισαγγελέα ο ληστής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα Πέμπτη 11/5/2017 ο 25χρονος, ο οποίος συνελήφθη χτες για την ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή εντός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, κατά τον εφοδιασμό του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, ενώ άφαντος παραμένει ο δεύτερος ληστής που διέφυγε και αναζητείται από την Αστυνομία.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία, οπλοφορία και απείθεια, αδίκημα που αφορά την άρνησή του να δακτυλοσκοπηθεί.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή, ενώ στα δικαστήρια βρέθηκαν αρκετοί φίλοι του 25χρονου που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης προς αυτόν. Κατά την μεταγωγή του στο ανακριτικό γραφείο, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο των ανακριτών και επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που τους απώθησαν.

Η επεισοδιακή ληστεία σημειώθηκε την ώρα που οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής εφοδίαζαν το αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας μέσα στην Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Δύο δράστες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες, ακινητοποίησαν τους δύο υπαλλήλους της χρηματαποστολής και με την απειλή όπλων άρπαξαν δύο κασετίνες με χρήματα και επιχείρησαν να διαφύγουν με μοτοσικλέτα. Η μηχανή, όμως, δεν έπαιρνε μπροστά και οι δύο ένοπλοι απομακρύνθηκαν τρέχοντας.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθησε καταδίωξη στην Ιερά Οδό και στη γύρω περιοχή, όπου συνελήφθη ο 25χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μία κασετίνα με χρήματα και το όπλο του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος είναι αδελφός συλληφθέντος, το 2013 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και στον Φιλώτα Φλώρινας, ενώ είχε κατηγορηθεί ως μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά αυτό δεν του καταλογίστηκε στο δικαστήριο.

Για τον λόγο αυτό, για την υπόθεση της Γεωπονικής ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ο 25χρονος είναι αρνητικός στην προανάκριση, δεν αποκαλύπτει ποιος είναι ο συνεργός του, ενώ αρνείται ακόμα και να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο νεαρός πάντως, δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια ή κάποιο ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κασετίνα με τα χρήματα που βρέθηκε στην κατοχή του 25χρονου ήταν και η μοναδική που άρπαξαν από την χρηματαποστολή, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στο εννιάρι πιστόλι, μάρκας «τοκάρεφ» που είχε πάνω του, για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Το σκούτερ που είχαν για τη ληστεία -αλλά δεν μπόρεσαν να το χρησιμοποιήσουν για την διαφυγή τους, καθώς δεν πήρε μπροστά- είχε κλαπεί πριν από δύο ημέρες.