Στους 88 οι νεκροί στο Μάτι, απεβίωσε η γυναίκα του πυροσβέστη

Στους 88 νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι καταλήγει η έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, από τη συγκριτική έρευνα του DNA ταυτοποιήθηκαν 81 θύματα της πυρκαγιάς, στα οποία προστίθενται οι 5 τραυματίες που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομεία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 86 νεκρούς που έχουν διευκρινιστεί πλήρως τα στοιχεία τους. Το πρωί της Παρασκευής απεβίωσε μία ακόμη τραυματίας, η 35χρονη γυναίκα του πυροσβέστη, που εκτός από τη σύζυγό του έχασε στη φωτιά και το 6 μηνών παιδί του.

Η 35χρονη Μαργαρίτα Διονυσιώτη νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ήταν η μητέρα του 6μηνου βρέφους, του μικρότερου θύματος της φονικής πυρκαγιάς και σύζυγος του πυροσβέστη που κλήθηκε να συνδράμει στο πύρινο μέτωπο. Η ιστορία της νεαρής γυναίκας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς το βρέφος πέθανε στην αγκαλιά της από τις αναθυμιάσεις και εκείνη δεν το κατάλαβε, την ώρα που έτρεχε προς την παραλία για να σωθεί.

Υπάρχουν όμως και δύο σοροί οι οποίες παραμένουν αυταυτοποίητες. Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται πιθανότατα για τον έναν που φέρεται ως αγνοούμενος και μία ακόμα σορός ανθρώπου, που προκύπτει από DNA που έχει βρεθεί, αλλά ανήκει σε άγνωστο άτομο, καθώς έχουν διευκρινιστεί οι ταυτότητες όλων όσων δηλώθηκαν από τους οικείους τους ότι χάθηκαν στην πυρκαγιά. Ο φερόμενος ως αγνοούμενος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει δηλωθεί από φιλικό πρόσωπο, αλλά δεν έχουν βρεθεί συγγενείς για να ληφθεί γενετικό υλικό, προκειμένου να γίνει και επιστημονικά η ταυτοποίηση.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας δεν έχει ακόμα τελειώσει και αναμένεται ότι θα ολοκηρωθεί σήμερα Παρασκευή, αλλά οι ειδικοί δεν περιμένουν, όπως λένε, κάτι περισσότερο από τα ήδη υπάρχοντα.

Στα νοσοκομεία παραμένουν 40 εγκαυματίες – τραυματίες, από τους οποίους 9 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται στο Παίδων Αγία Σοφία.