Στο νοσοκομείο ο Μαζιώτης μετά από επίθεση με μαχαίρι

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού νοσηλεύεται ο Νίκος Μαζιώτης ύστερα από επίθεση που, σύμφωνα με καταγγελία που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, δέχθηκε από άλλους κρατούμενους μέσα στο κελί του.

Ο Νίκος Μαζιώτης, φέρεται να έχει υποστεί πολλά χτυπήματα σε όλο του το σώμα και μια μαχαιριά στην κοιλιά.

Στο κείμενο της καταγγελίας υποστηρίζεται ότι ο Μαζιώτης σώθηκε μετά από παρέμβαση Τούρκων και Κούρδων κρατουμένων.

Σε άλλο κείμενο που ανήρτησαν στην ίδια ιστοσελίδα Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα υποστηρίζουν ότι κάποιος από την υπηρεσία των φυλακών τους είχε πει ότι «μπορεί να βάλουν άλλους να την πέσουν στον Μαζιώτη» κατηγορώντας ως ηθικούς αυτουργούς τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

Τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Μαζιώτης στις φυλακές Κορυδαλλού από άλλους κρατουμένους, διέταξε ο γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Σπύρος Φυτράκης.

Το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κρατουμένων. Σύμφωνα με ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι και τα πλευρά, καθώς και μαχαιριά στην κοιλιά.

Οι αρχές θα διερευνήσουν όλα τα δεδομένα και θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν είτε τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν, είτε παραλήψεις από την πλευρά των σωφρονιστικών υπαλλήλων.