Συγκέντρωση του ΚΚΕ σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη με ομιλία Κουτσούμπα

Συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη 6-3-2018 στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας, όπως αναφέρει το κάλεσμα του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικανικό προξενείο.

Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί στις 18:00 δύο προσυγκεντρώσεις στην Πλατεία Δημοκρατίας στον Βαρδάρη και την πλατεία Συντριβανίου.

Θα ακολουθήσει πορεία στο Αμερικανικό Προξενείο.

Στο κάλεσμα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, που ανησυχεί για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, να δει την ουσία του προβλήματος, το δάσος και όχι το δέντρο. Να ξεπεράσει τον αποπροσανατολισμό, που καλλιεργούν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δυνάμεις που επενδύουν στον εθνικισμό, στη διαίρεση των λαών. Και οι δύο πλευρές κρύβουν το επικίνδυνο σκηνικό που στήνεται.

Οι λαοί μπορούν να βαδίσουν το δικό τους ελπιδοφόρο δρόμο, της κοινής πάλης, για να διώξουν τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να ανατρέψουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους. Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».

Στις 18:00 μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία του Αγ. Θεράποντα, ενάντια σε κάθε εθνικισμό. Οι διαδηλωτές σκοπεύπουν να πραγματοποιήσουν και πορεία .