Συγκεντρώσεις και πορείες του ΚΚΕ κατά της επέμβασης στη Συρία

Συγκέντρωση ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία διοργανώνει σήμερα 14/4/2018, στο Σύνταγμα, στις 18.30, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα.

«Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σ’ αντιπαράθεση μ΄ άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ υπό τον τίτλο “Ξεσηκωμός! Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν τους λαούς. Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα – Να κλείσουν οι βάσεις – Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ”.

Σε συγκέντρωση, στις 12:00, στο Αγ. Βενιζέλου, καλεί η Κομματική Οργάνωση Κ. Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε., “ για την καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία από τις ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία” όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ταυτόχρονα έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες συγκεντρώσεις και σε άλλα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 10:30π.μ. στην πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς, στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Καρατάσου στην Νάουσα, στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια, στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Ευόσμου στις 11:30 π.μ. στο πρώην Δημαρχείο Πολίχνης στις 12:00 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στις 12:00 το μεσημέρι πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, στις 12:00 το μεσημέρι στον συντριβάνι Πλατάνι στον πεζόδρομο της Κατερίνης. Και στις 12:00 στην πλατεία ΕΠΟΝ στα Γιαννιτσά.