Συνάντηση Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με εκπροσώπους των Αγροτών

Στις 6:30 το απόγευμα της Πέμπτης 14-2-2019 «κλείδωσε» το ραντεβού μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, 22:15

Στη συνάντηση, πέρα από τον κ. Αραχωβίτη, θα συμμετάσχουν η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στο διάλογο» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Αραχωβίτης και συμπλήρωσε: «Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης των προβλημάτων που υφίσταται η πρωτογενής παραγωγή διαχρονικά. Ήδη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, ενώ άλλα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των αντοχών της οικονομίας».

«Ευελπιστούμε και βασιζόμαστε στη διαρκή και αγαστή συνεργασία του αγροτικού κόσμου και των οργανώσεών του, προκειμένου από κοινού να δώσουμε την ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή» συμπληρώνει και τονίζει «ο διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και να είναι συνεχής».

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων σχετικά με τη συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο την Πέμπτη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Mπλόκων σχετικά με τη συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο που έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα για την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, ώστε να συζητηθούν τα αιτήματα των αγροτών.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Κάτω από την πίεση των μπλόκων και της κλιμάκωσης των τελευταίων ημερών σε πανελλαδικό συντονισμό, η κυβέρνηση τελικά δέχθηκε συνάντηση με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων σε επίπεδο κυβερνητικού κλιμακίου αποτελούμενο από τους κ.κ Σταύρο Αραχωβίτη, Σωκράτη Φάμμελο, Τάσο Πετρόπουλο, Κατερίνα Παπανάτσιου για την Πέμπτη 14/2 στις 6:30μμ στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της εξόδου από τα μνημόνια και της ανάκαμψης της οικονομίας, όπως η κυβέρνηση επικαλείται και ψήφισε στον πρόσφατο προϋπολογισμό κονδύλι ύψους 1 δισ. ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο ή επιστροφή φόρου καυσίμων σε μερικές δεκάδες εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους, κλινικές και αεροπορικές εταιρείες, την καλούμε να δείξει την ίδια ευαισθησία και να δώσει λύσεις στα αιτήματα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων».

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου που είχαν αποκλείσει οι αγρότες

Αποκαταστάθηκε περίπου στις 9:00 το βράδυ η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της βιομηχανικής περιοχής, ανάμεσα στην Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα, όπου νωρίτερα είχε αποκλειστεί από αγρότες της δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των αγροτών, ο σημερινός αποκλεισμός της εθνικής οδού ήταν συμβολικός, αλλά όπως σημειώνουν, είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.