Συναντήσεις Νουί της ΕΚΤ με Έλληνες Τραπεζίτες

Στην Αθήνα βρίσκεται η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM) Ντανιέλ Νουί και πραγματοποιεί προγραμματισμένες συναντήσεις με τη ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχουν.

Η επίσκεψη ακολουθεί των ανακοινώσεων των τεστ αντοχής, στα οποία τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα πέρασαν με επιτυχία,δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα του τραπεζικού συστήματος.

Στις συναντήσεις με τους τραπεζίτες, σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκαν εύσημα απο πλευράς της κα Νούι για αντιμετώπιση του ζητήματος των κόκκινων δανείων που οι ελληνικές τράπεζες διαχειρίζονται με επιτυχία καθώς οι στόχοι για το 2017 επιτεύχθηκαν. Επισημάνθηκε ότι η προσπαθεια πρέπει να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς.

Η επίτευξη του στόχου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να επικεντρωθούν στο βασικό τους τραπεζικό έργο που είναι η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και ειδικότερα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Ηδη οι τράπεζες, στον τομέα αυτό, ανακοινώνουν τα συγκεκριμένα επιχειρησιακά τους σχέδια για την χρηματοδότηση των επιμέρους τομεών της ελληνικής οικονομίας.