Συνελήφθη ο τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου (upd)

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου όταν χθες Τρίτη 30-1-2018 διαπληκτίστηκε με τροχονόμο στην οδό Δορυλαίου στο κέντρο της Αθήνας. Ο δρόμος στο κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστός λόγω της επιστροφής του προέδρου του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν από τη Θεσσαλονίκη. Ένιωσα μια αδιαθεσία και ήθελα να περάσω, δήλωσε ο Στέλιος Διονυσίου για το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψή του.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, 15:15

Ειδικότερα, έξω από το Α.Τ Αμπελοκήπων, όπου κρατήθηκε, ο κ. Διονυσίου δήλωσε:

«Δεν ήταν κάτι σοβαρό. Θα τα πούμε όταν τελειώσει η περιπέτεια. Ένιωσα μια ξαφνική αδιαθεσία, και ήθελα να πάω στο νοσοκομείο, δεν με αφήνανε να περάσω», είπε ο τραγουδιστής που όπως ανέφερε «δεν χτύπησε κανέναν αστυνομικό».

Το περιστατικό συνέβη χθες στις 16:40 όταν ο τραγουδιστής επιχείρησε να περάσει την απαγορευτική κορδέλα που είχε τοποθετήσει η Αστυνομία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στη συμβολή της με την οδό Δορυλαίου, στο πλαίσιο μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τροχονόμοι που ήταν σε υπηρεσία στο συγκεκριμένο σημείο τον εμπόδισαν, ωστόσο ο κ. Διονυσίου έκοψε την κορδέλα και επιχείρησε να περάσει. Τότε σημειώθηκε διαπληκτισμός μεταξύ του τραγουδιστή και των αστυνομικών, οι οποίοι του απαγόρευσαν τη διέλευση.

Στη συνέχεια, ο κ. Διονυσίου κινήθηκε με το όχημά του με αποτέλεσμα να χτυπήσει με τον καθρέπτη του ελαφρά έναν από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Ο αστυνομικός κατέθεσε μήνυση εναντίον του τραγουδιστή, ο οποίος σήμερα οδηγείται στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της απείθειας, της εξύβρισης και της σωματικής βλάβης εναντίον οργάνων της τάξης.

Ερωτηθείς σχετικά με τον τραυματισμό του αστυνομικού ο συνήγορος του κ. Διονυσίου, Βασίλης Καπερνάρος, έκανε λόγο για ανύπαρκτο περιστατικό. «Οι συνάδελφοί του που βρίσκονταν δίπλα του εκείνη την ώρα, δεν επιβεβαιώνουν τον τραυματισμό του» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γ. Καλλιακμάνης, σε δηλώσεις του (ΑΝΤ1) τόνισε ότι πολλές φορές οι αστυνομικοί έχουν βρεθεί μπροστά σε άτομα που γνωρίζουν ότι με την αναγνωρισιμότητά τους μπορούν να μην υπακούν σε νόμους και κανόνες.

Δίωξη για τρία πλημμελήματα

Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του τραγουδιστή Στέλιου Διονυσίου που συνελήφθη χθες στους Αμπελόκηπους όταν προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητο του από δρόμο που είχε κλείσει προσωρινά η Τροχαία.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη αφορά τις κατηγορίες της εξύβρισης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απείθειας και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Ο κ. Διονυσίου συνελήφθη χθες το απόγευμα όταν στην συμβολή της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Δορυλαίου, όπου η Τροχαία είχε κλείσει προσωρινά τον δρόμο, επιχείρησε να περάσει κόβοντας την κορδέλα της Αστυνομίας. Ο κατηγορούμενος φέρεται να διαπληκτίστηκε με τους αστυνομικούς και να χτύπησε έναν τροχονόμο στο χέρι με τον καθρέπτη του αυτοκινήτου, καθώς προσπαθούσε να περάσει στην απαγορευμένη περιοχή.

Η εκδοχή του ίδιου του τραγουδιστή είναι πως δεν υπήρξε καμία σωματική βλάβη και ότι είχε μόνο λεκτική αντιδικία με τον αστυνομικό, όπως δήλωσε εξερχόμενος από το κτίριο της εισαγγελίας.

Η δίκη του Στέλιου Διονυσίου τελικά αναβλήθηκε για την Παρασκευή

Ο τραγουδιστής πάντως ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, υποστηρίζοντας ότι λόγω προβλήματος υγείας βιαζόταν να πάει στο νοσοκομείο. Ωστόσο αρνείται ότι χτύπησε τον τροχονόμο και κάνει λόγο μόνο για λεκτική αντιδικία.

Από την πλευρά του ο Δικηγόρος του τροχονόμου Πέτρος Μαντούβαλος δήλωσε πως εάν ο κ. Διονυσίου «ζητήσει αντρίκια και λεβέντικα συγγνώμη και ενώπιον του δικαστηρίου, όλα θα λήξουν».