Συνεχίστηκε η δευτεροβάθμια δίκη της Ηριάννας και του Περικλή

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Ηριάννας και του συγκατηγορούμενου της Περικλή, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας για «συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς(ΣΠΦ)».

Η 29χρονη διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής, είναι κρατούμενοι από τον περασμένο Ιούνιο καθώς δεν έχει δοθεί αναστολή στην εκτέλεση των ποινών τους, ενώ παράλληλα πολλοί νομικοί έχουν διατυπώσει έντονους προβληματισμούς τόσο για τα εργαστηριακά στοιχεία βάση των οποίων οι δύο νέοι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό όσο και για την άρνηση της δικαιοσύνης να επιτρέψει την έξοδο τους από την φυλακή.

Στην σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε η κατάθεση του συντρόφου της 29χρονης, Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου ο οποίος είχε ξεκινήσει να καταθέτει στις 21 Μαρτίου, ημέρα έναρξης της δίκης των δύο κατηγορουμένων. Ο μάρτυρας απάντησε σε ερωτήσεις της Έδρας και επανέλαβε την θέση του ότι αυτό που συμβαίνει με την σύντροφο του και τον φίλο του είναι κόντρα στην κοινή λογική, χαρακτηρίζοντας την όλη δικαστική περιπέτεια των δύο ως “καφκική κατάσταση” εξαιτίας της οποίας υπάρχει τόσο μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου. “Ο κόσμος καταλαβαίνει τον παραλογισμό”, είπε χαρακτηριστικά.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η βιολόγος, στέλεχος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ Αριστέα Μεθενίτη η οποία αναφέρθηκε στα , αμφισβητούμενα από άλλους βιολόγους, αποτελέσματα εργαστηριακής εξέτασης που οδήγησαν την Ηριάννα και τον Περικλή ενώπιον της Δικαιοσύνης .

Η κ. Μεθενίτη υπεραμύνθηκε των αποτελεσμάτων ταυτοποίησης που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, ενώ παραδέχθηκε κατόπιν πολλών ερωτήσεων ότι είναι πολύ ασφαλέστερο υλικό το αίμα ή το σπέρμα για να προσδιορίσεις έναν γενετικό τύπο, σε σχέση με ένα μέρος αποτυπώματος.

Η υπεράσπιση που αμφισβητεί την αξιοπιστία της μεθόδου ταυτοποίησης που εφαρμόστηκε, εντόπισε αντιφάσεις και ασάφειες στην κατάθεση της μάρτυρα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Μαϊου.