Συντριβή αεροπλάνου στην Αλγερία – Στους 256 οι νεκροί (video)

Αλγερινό στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου Ilyushin IL76 συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης 11-4-2018 στην στρατιωτική βάση του αεροδρομίου Μπούφαρικ που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Αλγερίας. Oπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αλγερίας ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους Ilyushin Il-76 ανήλθε σε 257.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν πάνω από 200 άτομα, στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους. Οι πληροφορίες σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα παραμένουν συγκεγχυμένες.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Ennahar TV ο αριθμός των νεκρών είναι 247.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι κατά την συντριβή σκοτώθηκαν τουλάχιστον πάνω από 200 άτομα, πληροφορία που επιβεβαιώνει το υπουργείο Αμυνας της χώρας, ενώ σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται τοπικές πηγές, ο αριθμός των νεκρών πιθανόν να ξεπεράσει τους 250.

Στρατιωτικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Μπούφαρικ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων δυτικά του Αλγερίου, της αλγερινής πρωτεύουσας, μετέδωσαν το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας APS και τα αλγερινά τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία επικαλούμενα στρατιωτική πηγή κάνουν λόγο για πάνω από 200 επιβαίνοντες. Το αεροσκάφος κατευθυνόταν στην πόλη Μπεσάρ και σύμφωνα με τις πληροφορίες μετέφερε στρατιωτικούς με τις οικογένειές τους.

Το πρακτορείο Sputnik σε δική του ενημέρωση κάνει λόγο για πάνω από 200 επιβαίνοντες και επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μεταδίδει ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε, σύμφωνα με το BBC συνετρίβη στην ορεινή περιοχή στα βορειοανατολικά της χώρας.

https://pbs.twimg.com/media/DafUy9wXcAEdDIc.jpg

Πλάνα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας δείχνουν μαύρο καπνό να υψώνεται κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο και ένα πλήθος αξιωματούχων ασφαλείας και άλλων προσώπων να βρίσκεται κοντά στον τόπο της συντριβής.

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν ακόμα άγνωστα, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Παρόμοιο τραγικό περιστατικό σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, στις 12 Φεβρουαρίου του 2014, όταν αεροσκάφος που επίσης μετέφερε στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, συνετρίβη στην Αλγερία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 77 άτομα.